• Αναζήτηση

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: δεν υπάρχει απόκρυψη κρουσμάτων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ότι η χώρα μας, παρά την αύξηση των κρουσμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τα περισσότερα κράτη με ανάλογα μεγέθη.

Επανέλαβε ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό των επιδημιολογικών δεδομένων, είναι η μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ανθρώπων στους οποίους καταγράφονται τα κρούσματα και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην λήψη οριζόντιων μέτρων σε τοπικό επίπεδο όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις περιπτώσεις της Πάρου και της Αντίπαρου και παράλληλα χαρακτήρισε παντελώς ανυπόστατες τις φήμες τόσο για τα συγκεκριμένα νησιά όσο και για άλλα μέρη της Ελλάδας, ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανακοινώνονται.

Ο κ. Χαρδαλιάς, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας κι έφερε παραδείγματα άλλων χωρών, που παρότι δεν άνοιξαν τον τουρισμό έχουν μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένα ειδικό πρωτόκολλο για τους χώρος εργασίας, το οποίο επεξεργάζεται η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων.

Πριν από τον κ. Χαρδαλιά, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντοζαμάνης, το ΕΣΥ ενισχύθηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας και δρομολογείται η περαιτέρω ενίσχυση του. Όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έγιναν περισσότερες από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών, ενώ έχουν προγραμματιστεί ακόμη περισσότερες που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Συμπλήρωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας, ενώ για πρώτη φορά δημιουργείται αναγκαίο εθνικό στρατηγικό απόθεμα.

Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε 557 ΜΕΘ και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τις αύξησε σε 901, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα βρισκόμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 1.200 ΜΕΘ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, στο τέλος της τοποθέτησης του επεσήμανε ότι «σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και θα την δώσουμε όλοι μαζί».

Πριν από τον κ. Χαρδαλιά, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων