• Αναζήτηση

Κρίσιμες ώρες για τον 25χρονο που χτύπησε σε βράχια όταν βούτηξε για το Σταυρό

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο 25χρονο που βουτώντας για τον Σταυρό τα Θεοφάνεια, στην Αμάρυνθο Εύβοιας, τραυματίστηκε βαρύτατα και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ.

Έπειτα από εξειδικευμένες εξετάσεις η ομάδα των γιατρών του ΚΑΤ με επικεφαλής νευρολόγους και νευροχειρουργούς, διαπίστωσε σοβαρη κάκωση του αυχένα η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, θα χρειαστεί να επαναληφθούν κάποιες απεικονιστικές εξετάσεις ώστε οι γιατροί να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα για το εύρος και το είδος της βλάβης στον νωτιαίο μυελό και να αξιολογήσουν αν είναι αναστρέψιμη ή μη και αν επιδέχεται χειρουργικής επέμβασης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμών, ο ασθενής συνήθως υποστηρίζεται μηχανικά στην αναπνευστική του λειτουργία, οπότε είναι πιθανό οι γιατροί τις επόμενες ώρες να προχωρήσουν σε διασωλήνωση του 25χρονου για να βοηθήσουν τον οργανισμό του να κάνει “οικονομία δυνάμεων”.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα βαρύ περιστατικό τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης, το οποίο οι γιατροί του ΚΑΤ παρακολουθούν επισταμένως από το απόγευμα της Τετάρτης που έγινε η διακομιδή του ασθενή από το νοσοκομείο Χαλκίδας και η εισαγωγή του στο ΚΑΤ.

Όπως είναι γνωστό, ο 25χρονος άνδρας πήδηξε στο νερό για να πιάσει τον Σταυρό.

 

Ροή Ειδήσεων