• Αναζήτηση

Λακωνία: Μητέρα της 13χρονης που γέννησε το παιδί του βιαστή της -«Θα ήθελα να μεγάλωνα εγώ το μωρό»

H είδηση πως ένα κορίτσι μόλις 13 ετών στη Λακωνία έπεσε θύμα βιασμού, έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο ένα μωράκι, έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, για το μωρό έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για αναδοχή, ενώ η ανήλικη μητέρα βρίσκεται σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα.

 

Η μητέρα του 13χρονου κοριτσιού περιέγραψε στον απεσταλμένο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Κώστα Γκελντή, το πώς έμαθε για την εγκυμοσύνη της κόρης της.

«Δε γνώριζα ότι ήταν έγκυος το κορίτσι και το έμαθα στον 6ο μήνα. Το μάθαμε από το σχολείο που πήγαινε. Κουραζόταν και φούσκωνε. Το κατάλαβε ο γυμνασιάρχης που τους έκανε γυμναστική και ρώτησε τη μικρή τι έχει. Δε γνωρίζαμε. Της είπε να την πάρεις την αδελφή σου να της κάνουμε κάτι εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας» περιέγραψε η μητέρα της 13χρονης.

 

«Μας το έκρυβε μέχρι τελευταία ώρα. Δεν μας είπε ποτέ τον πατέρα γιατί έμπλεκε με πολλούς ανθρώπους. Μίλαγε, είχε επαφές»πρόσθεσε η μητέρα της 13χρονης σημειώνοντας πως δεν ξέρει ποιος μπορεί να είναι ο πατέρας του παιδιού.

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από τους καθηγητές του παιδιού. Το παιδί ξεκίνησε να κουράζεται και να έχει περίεργη συμπεριφορά. Οι καθηγητές της ειδοποίησαν τις αρχές και η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης για εξετάσεις.

 

Η 13χρονη αρχικά ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού από αλλοδαπούς

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία. Στην αρχική της κατάθεση η 13χρονη φέρεται να είπε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αλλοδαπούς. Ο ένας από τους δύο άνδρες συνελήφθη και φέρεται να παραδέχτηκε τη συνεύρεση με τη 13χρονη, αλλά υποστήριξε ότι έγινε με τη θέλησή της.
Στη συνέχεια, όμως, το κορίτσι φέρεται να άλλαξε την κατάθεση του και να ισχυρίστηκε ότι η κακοποίηση έγινε από συγγενικό του πρόσωπο.

«Αυτό ήταν ψέματα. Ο άνθρωπος ήταν άρρωστος, μας βοηθούσε. Μας βοηθούσε και το παλικάρι αυτό. Ποτέ δεν πήγε με τον άνθρωπο αυτό» τόνισε η μητέρα της 13χρονης, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φοβήθηκε και να το είπε.

Έχει κινηθεί η διαδικασία αναδοχής του βρέφους

Η 13χρονη, η οποία είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, γέννησε στην Αθήνα, στις αρχές Ιανουαρίου ένα υγιέστατο αγοράκι. Το μωρό βρίσκεται στο κέντρο βρεφών «H Μητέρα» και έχει κινηθεί η διαδικασία για αναδοχή.

«Θα ήθελα να το μεγάλωνα. Εκεί που μεγάλωσα έξι παιδιά και να είχα ένα παιδάκι παραπάνω» πρόσθεσε η μητέρα της 13χρονης. Η ανήλικη μητέρα με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα όπου εκεί βρίσκονται και τρία ακόμη αδέλφια της.

«Με παίρνει το παράπονο μεγάλο. Τρίτη και Παρασκευή έχουμε επικοινωνία μαζί τους»είπε η μητέρα της 13χρονης. Από το μωρό έχει ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού ώστε να ταυτοποιηθεί ο πατέρας.

Δείτε το βίντεο:

Έχει συλληφθεί ένας 44χρονος

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως έχει συλληφθεί ένας 44χρονος άντρας, υπήκοος Βουλγαρίας που φέρεται να έχει βιάσει το κορίτσι ενώ χθες έγινε η σύλληψη δυο ακόμη ατόμων, ενός 28χρονου και μιας 55χρονης γυναίκας, αφού η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε αρπαγή καθώς η 13χρονη κόρη της βρισκόταν στην Κορινθία, για να μείνει σε συγγενικά της πρόσωπα. Η μητέρα κατηγόρησε τα δυο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν αφέθηκαν, όμως αργότερα ελεύθερα.

Ροή Ειδήσεων