Νέα δεδομένα φέρνει στο φως η αστυνομική έρευνα για τον θάνατο 63χρονου στο Φοινίκι Λακωνίας, καθώς, ο άνδρας δεν έχασε τη ζωή του στο σπίτι του, αλλά σε άλλη οικία όπου εκτελούσε εργασίες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA, ο 63χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις 12 Ιανουαρίου στον αύλειο χώρο της πατρικής του οικίας στο χωριό Φοινίκι Λακωνίας. Αρχικά, ο θάνατός του αποδόθηκε σε ατύχημα.
Ωστόσο, από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι ο άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε άλλη οικία. Εκεί, σύμφωνα με τα στοιχεία, φέρεται να έπεσε από τη σκεπή την ώρα που εργαζόταν.
Σκηνοθέτησαν τον τόπο θανάτου
Ο χώρος του δυστυχήματος βρέθηκε πολύ καθαρός, γεγονός που κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και οδήγησαν σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη: στενοί συγγενείς του 63χρονου φέρονται να σκηνοθέτησαν τον τόπο θανάτου.
Σύμφωνα με τις Αρχές, μετέφεραν τη σορό, την τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο και τη μετέφεραν για περίπου 150 μέτρα, καταλήγοντας στον αύλειο χώρο του πατρικού του, όπου διαμένει η κατάκοιτη μητέρα του. Εκεί διαμόρφωσαν τεχνηέντως τον χώρο ώστε να φαίνεται ότι το δυστύχημα συνέβη στο συγκεκριμένο σημείο.
Ο λόγος της απόπειρας συγκάλυψης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι οι εργασίες εκτελούνταν για εταιρεία που ανήκει στη σύζυγο του 63χρονου, ενώ ο θάνατός του εν ώρα εργασίας θα επέφερε ποινικές ευθύνες στους συγγενείς του.
«Ήταν κοινό μυστικό το τι είχε συμβεί»
Κάτοικος της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ήτανε κοινό μυστικό εδώ στην τοπική κοινωνία αυτό, ότι είχε συμβεί έτσι.»
Σε ερώτηση αν ο 63χρονος εργαζόταν σε οικοδομή, απάντησε:
«Ναι, ναι, ναι φτιάχνουν σκεπές αυτή είναι η δουλειά τους. Η εταιρεία ανήκει στη γυναίκα αυτού που σκοτώθηκε και προφανώς επειδή ήτανε ανασφάλιστοι, δεν είχανε άδεια για την οικοδομή το κάνανε γι αυτό το λόγο.»
Και πρόσθεσε:
«Τις πρώτες μέρες είχε ακουστεί ότι τον βρήκανε στο σπίτι, στα σκαλιά του σπιτιού, αλλά η μορφή στο πρόσωπό του αποδείκνυε ότι δεν ήταν κάτι απλό αυτό που έγινε, ότι με πολύ χειρότερο τρόπο προέκυψε ο θάνατός του.»
Σε σοκ η τοπική κοινωνία
Στενός φίλος του θύματος δήλωσε στην εκπομπή:
«Έκανε εντύπωση ο ξαφνικός θάνατός του. Απεδόθη σε ατύχημα. Δεν ξέραμε λεπτομέρειες. Έπεσε από τη σκάλα και χτύπησε, πήγαινε στη μητέρα του κάποια ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Αυτό είχαμε ακούσει εμείς και σοκαριστήκαμε γιατί τον ξέραμε τον άνθρωπο, κάθε μέρα τον βλέπαμε ουσιαστικά.»
Άλλος κάτοικος ανέφερε:
«Τον ξέρω τον άνθρωπο. Ήταν κάλος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έχω πέσει από τα σύννεφα. Πιστεύω ότι για να το έκανε πανικοβλήθηκε πολύ. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ειλικρινά. Είμαστε όλοι μουδιασμένοι.»
Ο 63χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή, με φίλους και συγχωριανούς να τον περιγράφουν ως βιοπαλαιστή, οικογενειάρχη και ήσυχο άνθρωπο, ενώ η υπόθεση έχει συγκλονίσει το μικρό χωριό της Λακωνίας.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
«Συνελήφθη, χθες (6.2.2026) το απόγευμα, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, 68χρονος ημεδαπός, με την αυτόφωρη διαδικασία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμα 4 άτομα, για -κατά περίπτωση- ανθρωποκτονία από αμέλεια, ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 12.1.2026 σε τοπική κοινότητα του δήμου Μονεμβασίας, εντοπίστηκε νεκρός 63χρονοος ημεδαπός σε αύλειο χώρο πατρικής του οικίας.
Την έρευνα είχε αναλάβει αρχικά το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, ωστόσο στο πλαίσιο συμπληρωματικής προανάκρισης από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, προέκυψε ότι ο 63χρονος είχε τραυματιστεί θανάσιμα μετά από πτώση, κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούσε σε άλλη οικία, για λογαριασμό εταιρείας 49χρονης ημεδαπής.
Σε βάρος της 49χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ακόμη 4 άτομα προχώρησαν σε έκνομες ενέργειες, με σκοπό την αποφυγή ποινικών και αστικών ευθυνών.
Ειδικότερα, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό, η σορός του 63χρονου μεταφέρθηκε με όχημα από το 68χρονο συγγενικό του πρόσωπο καθώς και 3 ακόμα άτομα στην πατρική του οικία, όπου τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο της κατά τρόπο τέτοιο ώστε να δίνεται η ψευδής εντύπωση ότι ο θάνατός του επήλθε στο σημείο αυτό, πλησίον της οικίας που λάμβαναν χώρα οι εργασίες.
Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης».






