• Αναζήτηση

Λέρος: «Ρινγκ» το Δημοτικό Συμβούλιο – Βρισιές, σπρωξίματα και προπηλακισμοί στην τελετή ορκωμοσίας

Επεισοδιακή και γεμάτη ένταση ήταν η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και του νεοεκλεγέντα δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, παρουσία του Μητροπολίτη, κ.κ. Παϊσίου που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο, χθες, Πέμπτη (14/12).

Στο κατάμεστο θέατρο και ενώ είχε μόλις ξεκινήσει η τελετή, σημειώθηκαν επεισόδια, κατά την ομιλία του νέου δημάρχου, όταν από το βήμα αναφέρθηκε στον απερχόμενο δήμαρχο με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του Μιχάλη Κόλια και των συμβούλων του, οι οποίοι αποχώρησαν από τον χώρο της τελετής.

Κάποιοι από το κοινό σηκώθηκαν και άρχισαν να έχουν αντεγκλήσεις με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Λέρος με Όραμα και Σχέδιο για Όλους», με φιλοφρονήσεις όπως «αλήτες» και «πονάτε»

Σύμφωνα με τον ιστότοπο palmoskalymnou.gr, το κλίμα ήταν φορτισμένο από την αρχή, με την απερχόμενη δημοτική αρχή να δέχεται προκλήσεις και «γιουχαΐσματα» από παρευρισκόμενους και κατά την αποχώρηση της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου, εκτυλίχθηκαν σκηνές ντροπής και σημειώθηκαν ακόμα και προπηλακισμοί, σπρωξίματα, ενώ ακούστηκαν και βρισιές από παρευρισκόμενους.

Βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων

Σε βίντεο ακούγεται ο απερχόμενος δήμαρχος να έχει ενστάσεις για όσα λέει ο Τιμόθεος Κωττάκης και να σηκώνεται από τη θέση του διαμαρτυρόμενος με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να του λέει να κάτσει κάτω και τον κ. Κόλια να απειλεί με αποχώρηση.

Τότε ο κ. Κωττάκης του λέει: «Να φύγετε. Στο καλό να πάτε». Τότε κι ενώ συνδυασμός του κ. Κόλια αποχωρούσε κάποιοι από το κοινό σηκώθηκαν και άρχισαν να έχουν αντεγκλήσεις με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Λέρος με Όραμα και Σχέδιο για Όλους», με φιλοφρονήσεις όπως «αλήτες» και «πονάτε», αλλά και βρισιές και ακολουθούν κάποια σπρωξίματα με τον νέο δήμαρχο να ζητάει από όλους από το μικρόφωνο να ηρεμήσουν και να καθίσουν κάτω.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος με αφορμή τα όσα ακούγονται στο κοινό αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Κόλιας, απευθύνθηκε προς αυτόν απάντησε, λέγοντας: «Μόνο αλήθειες λέμε εδώ. Καθίστε να ακούσετε».

Μάλιστα όπως κατήγγειλε πριν την ορκωμοσία «είχαν το θράσος να με απειλήσουν». Τελικά η τελετή συνεχίστηκε, χωρίς την παρουσία του Μιχάλη Κόλια και των συμβούλων του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 13 χρόνια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ο δήμος Λέρου «άλλαξε χέρια», καθώς ο Τιμόθεος Κωττάκης αναδείχθηκε νικητής με τον συνδυασμό «Η Λέρος Αλλάζει» επιστρέφοντας στον δημαρχικό θώκο μετά το 2010. Ο συνδυασμός του κ. Κωττάκη έλαβε ποσοστό 50,10% (2.461 ψήφους) και συγκέντρωσε 11 έδρες, ενώ ο συνδυασμός του κ. Κόλια «Λέρος με Όραμα και Σχέδιο για Όλους» έλαβε ποσοστό 47,21% με 2.319 ψήφους, συγκεντρώνοντας οκτώ έδρες.

Ροή Ειδήσεων