• Αναζήτηση

Λινού: “Αυθαίρετος ο αριθμός 9 στο ρεβεγιόν, δεν προτάθηκε ποτέ”

Με έκπληξη και απορία οι λοιμωξιολόγοι ακούνε για την παρουσία 9 ατόμων στο ρεβεγιόν δείχνοντας την κυβέρνηση- Υπέρ της πρότασης της εκκλησία για την λειτουργία των ναών η Αθηνά Λινού

«Ο αριθμός 9 κανείς δεν γνωρίζει πως προέκυψε, ούτε για τις αναμονές έξω από τα καταστήματα, ούτε για τις εκκλησίες, ούτε για τα σπίτια στο ρεβεγιόν. Είναι ένας αυθαίρετος αριθμός ο οποίος δεν προτάθηκε από την επιτροπή» είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, λέγοντας με τον τρόπο της πώς πρόκειται για μια καθαρά κυβερνητική απόφαση.

Ακόμη η κα. Λινού τάχθηκε υπέρ της πρότασης της εκκλησίας για την λειτουργία των ναών χαρακτηρίζοντας «λογική» την άποψη για παρουσία 1 ανθρώπου ανά 15 τετραγωνικά μέτρα καθώς με αυτή την αναλογία τηρούνται οι αποστάσεις.

ΓΩΓΟΣ: “ΤΙ ΡΕΒΕΓΙΟΝ; ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ”
Σχεδόν απορημένος άκουγε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ρεβεγιόν ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γωγός βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ και με την παρέμβαση του θέλησε να ξεκόψει κάθε συζήτηση για ρεβεγιόν, συναθροίσεις και μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

«Τι ρεβεγιόν; Μια οικογένεια θα κάνει Χριστούγεννα μεταξύ της και τέλος» είπε ο καθηγητής διαπιστώνοντας πώς έχει δημιουργηθεί σύγχυση με τον αριθμό των 9 ατόμων, υπογραμμίζοντας πώς ο αριθμός αυτός δεν έχει κανένα νόημα αν είναι να μαζευτούν άτομα από διαφορετικές οικογένειες.

«Αν κάνουν ρεβεγιόν μαζί τέσσερα ζευγάρια σημαίνει ότι θα είναι 8 άτομα. Όμως θα είναι άτομα από διαφορετικά σπίτια. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε. Πρέπει να είναι στο ρεβεγιόν μόνο άτομα που είναι μαζί στο σπίτι και κάθονται στον ίδιο χώρο χωρίς να φορούν μάσκες» τόνισε.

«Να σταματήσουμε να μιλάμε για το ρεβεγιόν, είναι αστείο και δεν έχει κανένα νόημα» συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων