• Αναζήτηση

Λινού: Οδηγίες για ασφαλές μπάνιο το καλοκαίρι -Πότε να φοράμε μάσκα, πώς διαλέγουμε παραλία

Οδηγίες για τη μάσκα στην παραλία και το πώς θα είναι το μπάνιο μας ασφαλές έδωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Στην παραλία εκτός του νερού, μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους», σχολίασε χαρακτηριστικά στο OPEN η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

«Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορωνοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά – σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις, θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε, ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο».

Καθησυχαστική για το τέταρτο κύμα κορωνοϊού
Σχολιάζοντας επίσης τις προειδοποιήσεις ορισμένων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κ. Λινού καθησύχασε και υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού.

«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο – πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας».

Όσο για τις παρενέργειες των εμβολίων, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σχολίασε πως «πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/linoy-odigies-gia-asfales-mpanio-kalokairi

Ροή Ειδήσεων