• Αναζήτηση

Μαγιορκίνης: Αύριο περιμένουμε 20.000 κρούσματα -Πότε θα έχουμε κορύφωση του κύματος πανδημίας

Είκοσι χιλιάδες κρούσματα αναμένει να ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης τονίζει ότι αύριο, Τρίτη, περιμένουμε να δούμε λίγο πάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμη σημαντική πίεση στις ΜΕΘ και εκτιμά ότι το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου, που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7ήμερος μέσος όρος).

Δείτε την ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη για το θερινό κύμα της πανδημίας

«Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ, αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για τη θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)».

 

Ροή Ειδήσεων