• Αναζήτηση

Μαγιορκίνης για έξαρση Covid: Έφτασε η παραλλαγή FLiRT – Πότε φοράμε μάσκες

Εδώ και δύο εβδομάδες καταγράφεται και στη χώρα μας έξαρση κρουσμάτων Covid, καθώς έχει φτάσει η παραλλαγή FLiRT και οι μάσκες καθίστανται απαραίτητες για όσους θέλουν να προστατευτούν έναντι στη νόσηση.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, επιβεβαίωσε πως εδώ και περίπου δύο εβδομάδες καταγράφεται στην Ελλάδα έξαρση κρουσμάτων Covid, που αφορούν στη νέα παραλλαγή με την ονομασία FLiRT (φλερτ). Όπως είπε ο καθηγητής, μιλώντας στον Σκάι, καταγράφεται μία αύξηση στα κρούσματα και στις νοσηλείες, χωρίς πάντως να εγείρεται ανησυχία, καθώς η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν προκαλεί βαριά νόσηση.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε πως κάθε καλοκαίρι παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων, όμως φέτος, αυτή ήρθε περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, όπως επισήμανε, αυτό δεν σημαίνει πως θα διαρκέσει περισσότερο από τους περίπου δύο μήνες που αναμένεται, ούτε πως η κατάσταση θα κλιμακωθεί επικίνδυνα το επόμενο διάστημα.

Πότε φοράμε μάσκα προστασίας

Η μάσκα προστασίας μπορεί να συμβάλλει στο να μην κολλήσει κάποιος την παραλλαγή και ο ίδιος ο Γκίκας Μαγιορκίνης θεωρεί απαραίτητο να τη φορούν σε κλειστούς χώρους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ή ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Κάποιος που ταξιδεύει με πλοίο και πηγαίνει διακοπές και δεν θέλει να διακινδυνεύσει να αρρωστήσει στις διακοπές του, καλό είναι να φοράει μάσκα, ειδικά στο ταξίδι, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων