• Αναζήτηση

Μάνη: Πάνω από 20 γάτες δηλητηριάστηκαν με φόλα

Περισσότερες από 20 γάτες βρέθηκαν νεκρές ή ψυχορραγούσαν σε Νεοχώρι, Ρίγκλια, Άγιο Νικόλαο, Νέο Προάστιο και αλλού στη Μάνη.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι με τη μαζική δηλητηρίαση γατιών με φόλες, κάτι που ξεκίνησε από τις αρχές αυτού του μήνα.

Συνήθως σε τέτοιες υποθέσεις είτε δεν υπάρχουν μάρτυρες είτε αποφεύγουν να μιλήσουν κι έτσι οι δράστες δεν τιμωρούνται

Αλλοδαποί που διαμένουν στην περιοχή έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία, όπως αναφέρει το Tharrosnews.gr, αξιωματικοί της οποίας βρέθηκαν χθες στον Άγιο Νικόλαο καταγράφοντας και διερευνώντας το περιστατικό.

Φιλόζωοι απαιτούν να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, καθώς συνήθως σε τέτοιες υποθέσεις είτε δεν υπάρχουν μάρτυρες είτε αποφεύγουν να μιλήσουν, με αποτέλεσμα οι δράστες να μη συλλαμβάνονται και να μην τιμωρούνται.

Αμοιβή 500 ευρώ

Γι’ αυτό, σε μια προσπάθεια να «ανοίξουν στόματα», φιλόζωοι της περιοχής κυκλοφόρησαν αφίσα όπου αναφέρεται ότι προσφέρεται αμοιβή 500 ευρώ σε όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Υπενθυμίζουν δε, ότι η κακοποίηση, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων είναι κακούργημα που επισύρει βαριές χρηματικές ποινές, ακόμα και φυλάκιση.

Τέλος, καλούν όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία να επικοινωνήσει με τον αστυνομικό σταθμό Καρδαμύλης (τηλ. 2721073209), τον Δήμο Δυτικής Μάνης (2721360914) ή με τον φιλοζωικό όμιλο Μάνης (6971870539).

 

ΠΗΓΗ: https://www.gargalianoionline.gr/

Ροή Ειδήσεων