• Αναζήτηση

Μανώλης Μάκαρης: «H Περιφέρεια Πελοποννήσου πετάει χαρταετό στην Δυτική Κορινθία»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επισκέψεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού κατά το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» κ. Μανώλης Μάκαρης σε ανακοίνωση του μιλά για την αδιαφορία της περιφέρειας πάνω σε ζωτικά ζητήματα όπως το οδικό δίκτυο και επισημαίνει τα εξής:

«Παραμονή του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφτηκε βιαστικά την Κορινθία. Αρκέστηκε σε διαπιστώσεις, ισχυρίστηκε πως όλα βαίνουν καλώς και αποχώρησε υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Ξυλοκάστρου

Όλη η δυτική Κορινθία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Ο δήμος Ξυλοκάστρου είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο δρόμος της Παλαιάς Εθνικής Οδού έχει σοβαρές ζημιές σε Λυγιά και Λυκοποριά. Στην Αριστοναυτών υπάρχει το γνωστό πρόβλημα της διάβρωσης που η Περιφέρεια αδυνατεί να λύσει, με τους κατοίκους να είναι σε απόγνωση. Επαναδιατύπωσαν τις θέσεις του για ολοκληρωμένη μελέτη για την διάβρωση των ακτών, ενώ μελέτες υπάρχουν για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το πιο έντονο πρόβλημα (χρειάζονται κάποιες συμπληρωματικές).

Καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο

Η Περιφέρεια και ο δήμος ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα. Παραδέχονται ότι αδυνατούν να παρέμβουν και αναφέρουν στους κατοίκους ότι απευθύνθηκαν στον Υφυπουργό Οικονομικών να τους δώσει 1,5εκ για μπαλώματα (και χωρίς μελέτες λέμε εμείς). Σημειωτέον πως για την ΠΕΟ η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει ήδη 2,8 εκατομμύρια ευρώ και 1,3εκ της Αριστοναυτων με οριστική παραλαβή και επιστροφή εγγυήσεων καλής εκτέλεσης. Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Χιονοδρομικό Κέντρο – Καρυά με πενιχρά αποτελέσματα (συνολικός προϋπολογισμός 7,7 εκατομμύρια ευρώ) .

Οι κάτοικοι τόσο στα παραλιακά όσο και στα ορεινά μέρη διαμαρτύρονται ότι δεν έγιναν σοβαρές παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων και τα κονδύλια κατευθύνθηκαν σε άγνωστες κατευθύνσεις. Για παράδειγμα χιλιάδες ευρώ δόθηκαν για παρεμβάσεις στην Αριστοναυτών αλλά πραγματοποιήθηκαν μόνο πρόχειρες μικροεπεμβάσεις και με κακοτεχνίες. Έγινε συμπληρωματική ανάθεση εργολαβίας στην αρχικη και εγκρίθηκε η Οριστική Παραλαβή του έργου χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί οι ελάχιστες των εργασιών. Ταυτόχρονα αγνοήθηκε παντελώς η επιστολή-καταγγελία των κατοίκων για το σχεδόν μηδενικό έργο στην Αριστοναυτών και την εξέλιξη της πολυδαπανης αυτής εργολαβίας.

«Απαιτούμε από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, να σταματήσουν “να πετάνε χαρταετό”»

Σε ένα τριήμερο που η Κορινθία βούλιαξε από κόσμο, βούλιαξε μαζί η Παλαιά Εθνική Οδός και η πολιτική του συνδυασμού Πτωχού. Η Κορινθία για άλλη μια φορά διασύρθηκε στα κανάλια με τις αρνητικές εικόνες από την Παλαιά Εθνική οδό να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Απαιτούμε από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες , να σταματήσουν “να πετάνε χαρταετό”. Να ακούσουν τους πολίτες, να σταματήσουν τα μπαλώματα και τις προχειροδουλειές που δεν έχουν απολύτως κανένα αποτέλεσμα όπως αποδεικνύεται και στην πράξη.

Δεν αντέχουν άλλο οι φορολογούμενοι πολίτες να διπλό πληρώνουν για τα ίδια έργα ξανά και ξανά. Απαιτούνται σοβαρότητα και ολοκληρωμένα έργα που να αντιμετωπίσουν οριστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Κορινθία και ο Δήμος Ξυλοκάστρου».

Ροή Ειδήσεων