• Αναζήτηση

Μαρινάκης: Όποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες είναι αυτονόητο ότι θα διαγραφεί

«Είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία, όποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ψηφίσει την τροπολογία θα διαγραφεί» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, γιατί σημασία έχει να εξηγούμε στους πολίτες τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα μιας επιλογής».

«Ο νόμος δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής»
«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας» είπε και διευκρίνισε ότι ο νόμος «δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους».

Ο κ Μαρινάκης πρόσθεσε επίσης ότι δεν πρόκειται για ρύθμιση που θα διαρκέσει εις το διηνεκές. «Όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής», εξήγησε.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η τροπολογία «βάζει από το παράθυρο μετανάστες και ότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας τάξης» ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την απορία «Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν».

Γιατί αντιδρά ο Αντώνης Σαμαράς
Ερωτηθείς γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι ο ίδιος, δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού.

«Η μεταναστευτική πολιτική της χώρας έχει κριθεί, καθώς έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές και ο χρόνος αναμονής για άσυλο από δύο έτη έχει πάει στους δύο μήνες ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις μειώθηκαν κατά 90%», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Για το θέμα της βίας, είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει «να σπάσει αυγά» ενώ για την τοποθέτηση βόμβας στα ΜΑΤ σημείωσε ότι η αστυνομία προχωρά στις έρευνες, πρόσθεσε ωστόσο ότι ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να απαντήσει υποθετικά. Αναφορικά με τις κάμερες, κατέληξε ότι θα μπουν όπου προβλέπει ο νόμος.

Ροή Ειδήσεων