• Αναζήτηση

Μεσσηνία: Τι ισχυρίζεται ο πατέρας που άρπαξε τον δίχρονο γιο του

«Mε ενδιέφερε η σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου και να μεγαλώνει σε ένα σωστό οικογενειακό περιβάλλον» είπε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο πατέρας που είχε αρπάξει το δίχρονο παιδί του και αναζητούνταν από τις Αρχές.

Το δίχρονο αγόρι είχε απαχθεί από τον πατέρα του στις 26 Αυγούστου και κατόπιν εισαγγελικής εντολής, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προχωρήσει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas.

Το αγοράκι τελικά βρέθηκε στο Διβάρι της Γιάλοβας στην Πύλο. Μιλώντας στις Αλήθειες με τη Ζήνα, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι είναι ψευδές πως ζούσε με το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, αναφέροντας πως ζούσαν κανονικά σε σπίτι. Κατά τον ίδιο, είχε προηγηθεί ο εντοπισμός του αυτοκινήτου του από τους αστυνομικούς που στη συνέχεια έκαναν έρευνες στα γύρω χωριά για να τους εντοπίσουν.

«Μας βρήκαν σε χωράφι λίγο πιο πέρα από το σπίτι», είπε συγκεκριμένα ο πατέρας του δίχρονου παιδιού.

Αναφερόμενη στα όσα είχαν προηγηθεί, η δικηγόρος του πατέρα, σημείωσε πως το παιδί για περίπου δύο μήνες μετά τον χωρισμό των γονιών του, ζούσε με τον πατέρα του. Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως συμπλήρωσε η δικηγόρος, η μητέρα επισκεπτόταν το παιδί.

 

Ωστόσο, μετά την δικαστική απόφαση να ανατεθεί η επιμέλεια του αγοριού στη μητέρα του, ο πατέρας παραβίασε τη δικαστική απόφαση και δεν παρέδωσε, ως όφειλε, το παιδί στην πρώην σύντροφό του. Σημειώνεται ότι ο πατέρας διεκδικούσε την από κοινού και εξ’ ίσου επιμέλεια για το παιδί.

Η καταγγελία για κακοποίηση

Παράλληλα, ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε πως η πρώην σύντροφός του κατήγγειλε ψευδώς περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα ότι όλα συνέβαιναν μπροστά στο παιδί. «Είναι ψέμα, σκηνοθετημένο ψέμα ότι την κακοποιούσα» είπε μιλώντας στην εκπομπή.

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην παραδώσει το παιδί είπε: «Έτρεξα σε όλες τις υπηρεσίες και δεν έβγαλα καμία άκρη. Με ενδιέφερε η σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου, η ψυχική του υγεία και να μεγαλώνει σε ένα σωστό οικογενειακό περιβάλλον, κάτι το οποίο κατά τη δική μου κρίση δε γινόταν».

Ο ίδιος θεωρεί ότι η δικαστική απόφαση για αποκλειστική επιμέλεια του γιου του στη μητέρα, δεν είναι προς το καλό του παιδιού.

Παρόλα αυτά της ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε: «Έχω ζητήσει συγγνώμη στην πρώην σύντροφό μου με μήνυμα που της έστειλα για αυτό που έκανα, αλλά δεν μάλλον δεν έγινε δεκτή, θα δούμε. Με ανάγκασε το “σύστημα”. Αγαπάω πάρα πολύ το παιδί μου» είπε στο πλατό της εκπομπής.

 

Ροή Ειδήσεων