• Αναζήτηση

Μεσσηνία: Το παραδεισένιο νησάκι με το ιστορικό ναυάγιο

Μπορεί τα νησάκια της Μεσσηνίας να μην είναι τόσο γνωστά, ωστόσο είναι από τις καλύτερες επιλογές για αποδράσεις με το αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα ένα από τα παραδεισένια ακατοίκητα νησάκια της Μεσσηνίας είναι η Πρώτη. Το νησί βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Μαραθόπολης και αποτελείται μόλις από μία παραλία, τη γραφική Βουρλιά.

Λευκή άμμος, νερά καταγάλανα μέσα σε έναν όρμο και ηρεμία από αυτές που σπάνια συναντάμε, συνθέτουν ένα σκηνικό παραμυθένιο που σε κάνει να σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να παρατείνεις τις διακοπές σου με όποιο κόστος.

Μάλιστα για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτό το παραδεισένιο νησάκι με το παράξενο σχήμα (αν το δεις από ψηλά θυμίζει… μισοβυθισμένο κροκόδειλο ή γενικά ερπετό) υπήρξε κάποτε καταφύγιο για τους ναυτικούς αλλά και κρησφύγετο για τους πειρατές που συχνά έκρυβαν τους θησαυρούς τους εκεί. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ακόμα και στις μέρες μας, στον κόλπο με την ονομασία Γραμμένο, ακριβώς στη μέση του νησιού, οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες έχουν ως έθιμο να χαράζουν ευχές στα βράχια για την ασφαλή αποχώρηση και πλεύση των πλοίων. Περίπου 30 επιγραφές που χρονολογούνται στη Μετακλασική, στη Ρωμαϊκή αλλά και στη Βυζαντινή εποχή, σώζονται στα βράχια του κόλπου.

Αν, λοιπόν, αποφασίσεις να κάνεις φέτος διακοπές στην Πελοπόννησο, μη ξεχάσεις να πάρεις το καραβάκι από Μαραθόπολη για ημερήσια εκδρομή στην ονειρική Πρώτη. Το «εξωτικό νησί», που αν το κοιτάξεις από ψηλά μοιάζει με κροκόδειλο που βυθίζεται, είναι ό,τι πρέπει για ήρεμες βουτιές και ειδικά για οικογένειες με μικρά παιδιά και ζευγάρια.

Η παραλία Βούρλια είναι φυσικά ανοργάνωτη, οπότε πρέπει να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα ήδη από την ώρα που θα μπεις στο καράβι για να την προσεγγίσεις.

 

 

ΠΗΓΉ: https://www.in.gr/

Ροή Ειδήσεων