• Αναζήτηση

Μέτρα κορωνοϊός – Κομμωτήρια: Αλλαγές από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για τους ανεμβολίαστους

Τα νέα μέτρα που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο φέρνουν αλλαγές και στα κομμωτήρια.Για τους μεν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί ισχύει πλέον η υποχρέωση διεξαγωγής δύο rapid test ή μοριακών τεστ την εβδομάδα ενώ για τους πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ισχύει η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test ή μοριακού τεστ.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τα νέα μέτρα αφορούν μόνον τους πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους έναντι της Covid 19.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, στα κομμωτήρια οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα έχουν στο εξής την υποχρέωση διεξαγωγής δύο rapid test ή μοριακών τεστ (PCR) την εβδομάδα.

Αντίστοιχα, για τους ανεμβολίαστους πελάτες παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test ή μοριακού τεστ (PCR).

Τα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

  • Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για μη εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες).
  • Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (super market), φαρμακεία, εκκλησίες.
  • Παράλληλα, απευθύνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

 

Πότε θα γίνονται τα τεστ

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους θα γίνεται σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας (όπως π.χ. γίνεται στα σχολεία όπου οι ανεμβολιαστοι πρέπει να επιδείξουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή αρνητικό self test 24ώρου) ή δύο φορές την εβδομάδα ανεξαρτήτως ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικού τεστ, το μεν rapid test είχε διάρκεια ισχύος 48 ώρες το δε PCR test 72 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των νέων μέτρων αναμένεται να διευκρινιστούν στην Κοινή Υπουργική Αποφάση (ΚΥΑ) που θα εκδοθεί πιθανότατα την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων