• Αναζήτηση

Μιχαηλίδου για άνοιγμα βρεφονηπιακών σταθμών: Πρότασή μας η 24η Μαΐου

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχολίασε το ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και έδωσε τη νέα ημερομηνία που θα προταθεί.

«Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν εφόσον το εισηγηθούν οι επιστήμονες. Δεν μπορεί να εμποδιστεί η μετάδοση του ιού σε παιδιά από 3 μηνών που δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα, όπως μάσκες και self testς», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Πρότασή μας είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου αν ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι μεγάλος» σημείωσε, τονίζοντας ότι «θα δώσουμε την ελευθερία σε όσους σταθμούς το επιθυμούν να παρατείνουν τη λειτουργία τους και μετά το τέλος Ιουλίου».

«Χρειάζονται δύο ακόμη εβδομάδες και λίγη υπομονή»
Όπως επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου, «οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν ακόμα λίγη υπομονή. Δεν είμαστε σε σημείο να πούμε ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου. Χρειάζονται ακόμα δύο εβδομάδες».

Επίσης, αναφέρθηκε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τόνισε ότι σχεδόν όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19. «Πάνω από 30.000 ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις Δομές της χώρας. Και η Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει το νέο πρωτόκολλο επισκεψιμότητας».

«Το 2020 εφαρμόσαμε μία αίτηση και μέσα σε ένα χρόνο να μπορούν να υιοθετήσουν οι ενδιαφερόμενοι ένα παιδί. Το 2021 θα είναι χρονιά υιοθεσίας. Από τέλος Μαΐου θεσμοθετούμε επίδομα από 300 έως 1000 ευρώ ανά μήνα για κάθε ανάδοχη οικογένεια, ψηφιακά με το που θα πάρει η οικογένεια το παιδί. Το ποσό εξαρτάται από το βαθμό αναπηρίας του παιδιού», προσέθεσε στη συνέντευξή της για την αναδοχή – υιοθεσία.

Ροή Ειδήσεων