• Αναζήτηση

«Mission Καλαμάτα»: Απόβλητα και Κυκλική Οικονομία στα Θεματικά Εργαστήρια

Με αντικείμενο την «Κυκλική οικονομία και Διαχείριση Αποβλήτων», συνεχίστηκαν χθες Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:30, στο ιστορικό Δημαρχείο, τα Θεματικά Εργαστήρια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης της πρότασης υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας στο δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Υπήρξε εκτενής αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση των απορριμμάτων του Δήμου. Αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίζονται τα απορρίμματα (κάδοι και κώδωνες ανακύκλωσης, ιδιωτικές επιχειρήσεις ανακύκλωσης μπαταριών κ.λπ. υλικών) καθώς και οι σχεδιασμοί για την αρτιότερη αντιμετώπισή τους.

Επίσης, αναλύθηκε η έννοια της κυκλικής οικονομίας και πώς αυτή μπορεί να είναι καταλυτική στην αντιμετώπιση της λεηλασίας πόρων, της καταστροφής της φύσης και στην κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Θεματικού Εργαστηρίου υπήρξε – μεταξύ άλλων- χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος και τόνισε τη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στην προετοιμασία του Δήμου καθώς και στους στόχους που έχουν τεθεί ώστε να γίνει πράξη ένας έξυπνος και περιβαλλοντικός Δήμος.

Ροή Ειδήσεων