• Αναζήτηση

Μητέρα 12χρονης: «Είχα εμπιστοσύνη στον Μίχο, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, αστυνομικοί σύχναζαν στο μαγαζί του»

Η κατηγορούμενη μητέρα της 12χρονης, που κρίθηκε προφυλακιστέα, επέμεινε ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της από τον Ηλία Μίχο στον Κολωνό.

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από την 33η ανακρίτρια, η 37χρονη υποστήριξε ότι το κορίτσι δεν το είχε «ανεξέλεγκτο» και πως 3-4 φορές την εβδομάδα η 12χρονη πήγαινε μετά το σχολείο στο μαγαζί του 53χρονου, πάντα εν γνώσει της. Του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, φέρεται να είπε στην απολογία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη υποστήριξε:

«Η κόρη μου πήγαινε στο σχολείο κανονικά και το μεσημέρι την έπαιρνα εγώ από το σχολείο μαζί με τα αδέρφια της ή, όταν δούλευα εγώ, πήγαινε ο πατέρας της. Η κόρη μου πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου όταν τη φώναζε μετά το ολοήμερο σχολείο, μπορεί να ήταν και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εγώ είχα πάντα επικοινωνία με το παιδί όσο ήταν στο μαγαζί του. Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη».
«Μου έριχνε στάχτη στα μάτια»

Η 37χρονη μεταξύ άλλων φέρεται να είπε πως είχε εμπιστοσύνη στον Μίχο, καθώς στο κατάστημά του σύχναζαν αστυνομικοί, νυν και πρώην:

«Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στη γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Όταν καμιά φορά πήγαινε το παιδί με σορτσάκι ή κολάν στο μαγαζί, μου το έστελνε στο σπίτι για να αλλάξει για να μην το βλέπει έτσι ο κόσμος. Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης, του είχα εμπιστοσύνη, γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του».

«Θα αυτοκτονήσω…»

Η μητέρα της 12χρονης κατά τη διάρκεια της απολογίας της ξεσπούσε συχνά σε κλάματα. Όταν ρωτήθηκε για τα παιδιά της και αν είχε αντιληφθεί κάποια διαφορά στη συμπεριφορά της 12χρονης και τι έκανε όταν κατάλαβε τη δράση του 57χρονου, ξέσπασε:

«Όλες αυτές τις ημέρες μιλάω κάθε ημέρα με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου κλαίνε και με ζητάνε. Δεν φταίω σε τίποτα, θα αυτοκτονήσω χωρίς τα παιδιά μου. Κοιμόμουν αγκαλιά με τα παιδιά μου. Όλα τα παιδιά μου τα αγαπάω και με αγαπάνε κι αυτά… Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το Τμήμα Ανηλίκων μού είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας, ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού, που ήταν στη λιτανεία της εικόνας, και ήθελα να φωνάξω ”είναι βιαστής, πιάστε τον”. Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα».

«Η σύζυγος Μίχου μου είπε να υπογράψω ότι δεν θα το καταγγείλω»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 12χρονης ρωτήθηκε τι έκανε μόλις πληροφορήθηκε από τη θεία του κοριτσιού ότι η κόρη της ανταλλάσσει περίεργα μηνύματα. Η 37χρονη απάντησε ότι μίλησε με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, αφού πρώτα είχε κάνει καταγγελία στην αστυνομία, και αναφέρθηκε και σε χρήματα που έλαβε από εκείνη.

«Την πρώτη μέρα που το έμαθα πήρα τηλέφωνο τη σύζυγο του Μίχου, ενώ είχα ήδη κάνει καταγγελία, η οποία δεν με πίστευε στην αρχή και της έστειλα ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κόρη μου με το Μίχο. Κλείσαμε ένα ραντεβού με τη σύζυγό του να μιλήσουμε κι αυτή τότε έβγαλε μόνη της 100 ευρώ και μου τα έδωσε για να με βοηθήσει οικονομικά. Μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα 100 ευρώ, γιατί τα χρειαζόμουν για τα παιδιά, αλλά αυτή δεν ήξερε ότι είχα κάνει καταγγελία. Μου είπε ότι σε ό,τι χρειαζόμουν θα ήταν δίπλα μου, σε ψυχολόγους και ό,τι άλλο, κι αν θέλω να της ζητήσω άλλα χρήματα, για να με βοηθήσει, να μη διστάσω. Μου είπε να πάμε σε έναν δικηγόρο να υπογράψουμε ένα χαρτί, ότι δεν θα το καταγγείλω, και εκείνη θα με βοηθούσε οικονομικά με το παιδί, για παράδειγμα για ψυχολόγο και για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας».

Μητέρα 12χρονης: Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε αν είχε διαπιστώσει διαφοροποιήσεις στη συμπεριφορά του κοριτσιού το τελευταίο διάστημα. Εκείνη φέρεται να είπε πως γενικά η 12χρονη κόρη της δεν έδειχνε τα συναισθήματά της και επέμεινε ότι τα παιδιά της δεν είναι κακοποιημένα: «Τον τελευταίο καιρό η κόρη μου απομακρυνόταν και τσακωνόμασταν λίγο. Πάντα ήταν ένα παιδί που δεν έδειχνε τα συναισθήματά της. Ήταν πάντα χαρούμενη και πολύ καλή μαθήτρια. Της έκανα παρατήρηση όταν έκανε επικίνδυνα πράγματα με το ποδήλατο, τα παιδιά πήγαιναν στο κατηχητικό και πάντα τα συμβουλεύαμε. Και στο κατηχητικό έχουν πολύ καλή γνώμη για εμένα. Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου, μου λείπουν πάρα πολύ και όταν μιλάω μαζί τους και κλαίνε αυτά εγώ βασανίζομαι. Εγώ δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου. Πάντα προστάτευα τα παιδιά μου, όποιος κι αν τα πείραζε».

Πηγή: /www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων