• Αναζήτηση

Μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία τίμησε το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας

Όπως κάθε χρόνο, το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας πραγματοποίησε, επ’ ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, από κοινού με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. υποδέχθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στα γραφεία του δύο μητέρες από την Ουκρανία και τα πέντε ανήλικα παιδιά τους που φιλοξενούνται προσωρινά στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα την κα Oksana Shcherbenkο από τη Μπούκα και την κα Viktoria Simatuk από την Οδησσό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, το Δ.Σ. προσέφερε στις δύο γυναίκες συμβολικά δώρα ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στον πανανθρώπινο ρόλο της Μητέρας που δοκιμάζεται σκληρά σε συνθήκες πολέμου. Επίσης, τους παρέδωσε χρηματική επιταγή ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκ μέρους των Ελληνίδων μητέρων και ευχήθηκε τη σύντομη επικράτηση της ειρήνης στη χώρα τους.

Τέλος, κάλεσε τα παιδιά να συμμετέχουν στα μαθήματα χορού του Λ.Ε.Κ. προκειμένου να γνωρίσουν τις ελληνικές παραδόσεις αλλά και να μοιραστούν με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου αντίστοιχες παραδόσεις της χώρας τους.

 

Ροή Ειδήσεων