• Αναζήτηση

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών για γάμους ομοφύλων: «Ναι ρε, είμαστε συντηρητικοί, τι θέλεις;»

«Ναι, είμαστε συντηρητικοί ρε, τι θέλεις;». Μιλώντας στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου της Μητρόπολής του, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

«Αυτήν την οικογένεια στηρίζουμε κι αν κάποιος μας θεωρεί συντηρητικούς, ε ναι, τέτοια συντήρηση τη θέλουμε. Είμαστε συντηρητικοί και θα μείνουμε συντηρητικοί. Ναι θέλουμε να είμαστε συντηρητικοί. Σ’ αρέσει; Κι άμα σ’ αρέσει κι άμα σου κάνει. Εμείς θα είμαστε συντηρητικοί και θα στηρίζουμε αυτήν την οικογένεια, αγαπώντας κάθε άνθρωπο, χωρίς εξαιρέσεις» είπε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Μάλιστα δεν δίστασε να διαμαρτυρηθεί και για τον όρο «ομοφοβικός» και τον τρόπο που τον χρησιμοποιούν κάποιοι. «Δεν τολμάει να πει κανείς μια κουβέντα. “Ομοφοβικός”. Πού το βρήκατε ρε; Πού το βρήκατε; Αμάν πια, μας έχετε τυφλώσει, με την ψευδοπρόοδό σας, ανέφερε.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, τόνισε ότι σέβεται το πάντες, αλλά την ίδια ώρα απαίτησε και τον σεβασμό των άλλων. «Σεβόμαστε τους πάντες αλλά απαιτούμαι και να μας σέβονται. Και να μην μας κοροϊδεύουν, φτάνει πια! Ως εδώ! Ως εδώ πια! Απαιτούμε να μας σέβονται. Απαιτούμε να μας σέβονται, να σέβονται τον πατέρα μας και τη μάνα μας. Τα μνήματα των γονέων μας. Να μάθουν να τα σέβονται επιτέλους», ανέφερε προσθέτοντας: «Να αφήσουν τις αμερικανιές. Εδώ είναι Ελλάδα. Ελλάδα είναι εδώ. Κι άμα αρέσει. Κι άμα θέλουν».

Ροή Ειδήσεων