• Αναζήτηση

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Είχαν γίνει εκλογές την ημέρα των Βαΐων, γιατί να υπάρξει τώρα πρόβλημα;»

Για το αν επηρεάζει τα θρησκευτικά καθήκοντα και αν δημιουργεί κάποιο προβληματισμό στους κόλπους της εκκλησίας η διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή των Βαΐων απάντησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

“Και κατά το παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί εκλογές την ημέρα των Βαΐων και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει τώρα να δημιουργηθεί πρόβλημα. Εάν θεωρείται αναγκαίο από την κυβέρνηση ότι χρονικά πρέπει να γίνουν τότε οι εκλογές για τους λόγους που εκείνη γνωρίζει, εμείς νομίζω ότι ούτε θα ερωτηθούμε”.

Ερωτώμενος σχετικά με το τι απασχολεί περισσότερο σήμερα τους πολίτες, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως “τα κυρίως θέματα είναι η οικονομία, το ενεργειακό και το εθνικό ζήτημα και κυρίως η σχέση μας με την Τουρκία. Αυτά νομίζω ότι είναι τα τρία σημεία τα οποία απασχολούν τον κόσμο και νομίζω ότι είναι λογικό αυτό”.

Πρόσθεσε δε πως “όταν κινδυνεύει ο βιοπορισμός του ανθρώπου και η επιβίωση του αλλά και συγχρόνως η μεθόδευση αλλοίωσης της εθνικής του συνείδησης για τον Έλληνα, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό”.

Στο ερώτημα για το αν έχουν αυξηθεί οι ανάγκες των ανθρώπων, ο μητροπολίτης τόνισε πως στα μεγάλα αστικά κέντρα όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. “Εγώ που επικοινωνώ με τους μητροπολίτες των μεγάλων πόλεων αυξάνουν καθημερινά τα αιτήματα για να δοθεί φαγητό και βοηθήματα σε ανθρώπους και νομίζω ότι αυτό πρέπει να προβληματίσει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό από την πολιτεία.

Όπως τόνισε μάλιστα, “η εκκλησία δεν μπορεί να λύσει το βιοποριστικό πρόβλημα των ανθρώπων αλλά έρχεται αρωγός, βοηθός και συμβάλλει. Ούτε αρνείται να το κάνει αυτό ίσα ίσα με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη το εκφράζει αλλά δεν λύνει το πρόβλημα”, διευκρίνισε.

Αναφορικά με τις Τουρκικές προκλήσεις, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε πως, “να μην μπούμε στο παιχνίδι της έντασης και της αντιπαράθεσης με την Τουρκία. Δεν πρέπει εμείς να δίνουμε τη δυνατότητα στους διπλανούς μας γείτονες εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό να τους δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν δηλώσεις τέτοιου είδους που είναι εμπρηστικές και άσχημες για τη χώρα μας”, κατέληξε ο ιεράρχης.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με τα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

 

Ροή Ειδήσεων