• Αναζήτηση

Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους τα Χριστούγεννα -Εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας σε μία 5ετία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επισκέψεις στα υπουργεία, με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σήμερα, λίγο πριν από τις 11:00 ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τη Νίκη Κεραμέως τόνισε πως στο επίκεντρο βρίσκεται η ενίσχυση των εισοδημάτων, αλλά και οι παρεμβάσεις που κάνει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας. «Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση ανεργίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «που καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέων, των συνταξιούχων των ΑμεΑ», σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζοντας πως έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος απονομής των συντάξεων.

Κλείνοντας επανέλαβε πως θα υπάρχει μια έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς, από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Ροή Ειδήσεων