• Αναζήτηση

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται από την 1η Απριλίου στα 830 ευρώ

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή, λέγοντας: «Είχα την ευκαιρία να πω ότι δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, καθένας στον ρόλο του, κι όλα αυτά αναδεικνύουν και τη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτούν οι εκλογές του Ιουνίου». Και πρόσθεσε: «Χρειάζονται ευρωβουλευτές με ευρωπαϊκή γραμμή, αλλά ταυτόχρονα και δυνατή εθνική γραμμή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα».

 

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Ο νέος κατώτατος μισθός αυξάνεται για 4η φορά από το 2019. Από την 1η Απριλίου όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα».

Τι είπε για τον κατώτατο μισθό
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 830 ευρώ. Θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα. Το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ. Μετά τις αυξήσεις στο Δημόσιο και στις συντάξεις γίνονται πράξη οι προγραμματιστικές μας δεσμεύσεις. Στόχος μας το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός 950 ευρώ. Η σημερινή απόφαση είναι σωστά μελετημένη και δεν θίγει τις αντοχές της οικονομίας. Στηρίζει το εισόδημα και δεν επιβαρύνει την παραγωγή. Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπ’ όψιν εισηγήσεις επιστημονικών και κοινωνικών φορέων. Οι μισθοί αυξάνονται και η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό μετά από 15 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η πορεία της οικονομίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρά τις δυσκολίες, παραμένουμε προσηλωμένοι στη μάχη της καθημερινότητας. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις».

Ροή Ειδήσεων