• Αναζήτηση

Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει παρέμβαση για την τιμή της βενζίνης -Ανακοινώσεις την άλλη εβδομάδα

Παρέμβαση για την τιμή της βενζίνης προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Ο . Μητσοτάκης σκιαγράφησε το περίγραμμα των νέων μέτρων στήριξης για το ζήτημα της ακρίβειας και της τιμής της βενζίνης, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Μητσοτάκης: Περίγραμμα των μέτρων το Fuel Pass, θα είναι ανακούφιση ενόψει διακοπών

ADVERTISING

«Ο προηγούμενος τρόπος (δηλαδή το Fuel Pass) δίνει ένα περίγραμμα για το πώς θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο, διότι αντέχουμε δημοσιονομικά. Θα είναι μία ανακούφιση για τους πολίτες ενόψει των καλοκαιριών διακοπών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού, που παραχώρησε νωρίτερα στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, στον χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, θα μεταδοθεί απόψε, στις 23:00.

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας αλλά και τις ισχυρές συμμαχίες που έχει διαμορφώσει. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς. ότι η χώρα δεν έχει απλά μια ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα την οποία πιστεύω ότι φροντίσαμε να την ενισχύσουμε τα τελευταία τρία χρόνια έτι περαιτέρω, αλλά έχει ταυτόχρονα και πολύ ισχυρούς συμμάχους» είπε για να προσθέσει ότι η χώρα μας εντάσσεται σε ένα πλαίσιο χωρών που αντιλαμβάνονται ότι τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται διά της βίας».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αναπόφευκτα, κάποια στιγμή, θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

«Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συναντηθούμε, πρέπει να συναντιόμαστε, να συζητάμε, και όπως είπα και στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε αλλά να συμφωνούμε στο πλαίσιο επίλυσης των διαφορών μας και πότε οι απαιτήσεις μας αγγίζουν τη σφαίρα του παραλόγου» λέει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε», επαναλαμβάνοντας πως οι αιτιάσεις της Τουρκίας, όπως προκύπτουν από την επιστολή που είχε αποστείλει στον ΟΗΕ, είναι τελείως παράλογες στο βαθμό που εγείρουν ζητήματα κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νησιών».

Ροή Ειδήσεων