• Αναζήτηση

Μητσοτάκης: «Στόχος η αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη» -Τι απάντησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με Ανδρουλάκη

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλο κόμμα μετά τις εκλογές απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Όσον αφορά το με ποιον θα συνεργαζόταν, σημείωσε ότι αυτό είναι ένα ερώτημα που θα το «υποδείξει ο ελληνικός λαός».

«Κατ’ αρχάς, το εκλογικό αποτέλεσμα εν πολλοίς θα μας υποδείξει τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας. Αλλά θα επαναλάβω ότι για εμένα η κάλπη η οποία θα καθορίσει τους κυβερνητικούς σχηματισμούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα την επόμενη τετραετία, αν θα είμαστε μόνοι μας δηλαδή -εφόσον κερδίσουμε τις εκλογές- ή αν θα χρειαστεί να συμμαχήσουμε με άλλο κόμμα, θα είναι οι δεύτερες κάλπες και όχι οι πρώτες. Διότι οι πρώτες, πολύ απλά, γίνονται με ένα εκλογικό σύστημα το οποίο από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Οταν ρωτήθηκε για το κόμμα με το οποίο θα συνεργαζόταν η νυν κυβέρνηση στην επόμενη τετραετία, απάντησε:

«Αφήστε αυτό να μας το υποδείξει ο ελληνικός λαός, αν και εκτιμώ, κι αυτή είναι η προσδοκία μου, αυτός θα είναι ο στόχος μας και αυτό το επιχείρημα θα προτάξουμε στους πολίτες, ότι θέλουμε και μπορούμε στη δεύτερη κάλπη -στην πρώτη προφανώς ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά δύσκολος- να είμαστε αυτοδύναμοι. Και επαναλαμβάνω, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση. Το έχω αποδείξει πολλές φορές ότι είμαι σε θέση να κάνω μεγάλα ανοίγματα και να φέρω στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην κυβέρνηση στελέχη».

 

Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: «Ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά»
Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη, μετά τα όσα ξέσπασαν με το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε:

«Κοιτάξτε, ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά, μπορεί και όχι. Αλλά, τελικά, το εκλογικό σώμα θα είναι αυτό το οποίο θα επιλέξει. Όμως, το βασικό δίλημμα των εκλογών παραμένει αν η χώρα θα συνεχίσει, σε αυτά τα ταραγμένα νερά τα οποία διανύουμε, όχι απλά στο δρόμο της σταθερότητας αλλά της προόδου. Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Εγώ είμαι ο πρώτος ο οποίος θα σας πω ότι και λάθη έγιναν και πράγματα τα οποία ενδεχομένως να ήθελα να είχα κάνει, μέσα στην πίεση των γεγονότων και της συνεχούς διαχείρισης κρίσεων, δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω. Όμως σήμερα είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένος, όχι μόνο για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και πολύ πιο αποφασισμένος.

Αυτό το δρόμο τον οποίον έχουμε χαράξει, αυτή την εικόνα της χώρας, η οποία δεν έχει καμία σχέση, καμία σχέση -ήμουν σήμερα σε 30 αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία έρχονται να κάνουν συμπράξεις με ελληνικά πανεπιστήμια. Έλληνες φοιτητές θα πηγαίνουν δωρεάν να σπουδάζουν σε κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πότε τα φανταζόμασταν όλα αυτά να γίνονται στην Ελλάδα; Αυτός είναι ο δρόμος. ”Μπροστά ή πίσω” είναι το δίλημμα. Ξέρουμε το ”πίσω” τι σημαίνει και ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο».

Πηγή:www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων