• Αναζήτηση

«Μπάχαλο» το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας – Ένταση, φωνές, αντιπαραθέσεις και διακοπές…

Πέντε φορές διέκοψε τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Αυρηλιώνης

Βαριές εκφράσεις, εκατέρωθεν βολές και ένα συμβούλιο… μπάχαλο, ήταν η εικόνα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, όπου έγινε παρουσία εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου. Ο πρόεδρος του Σώματος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης διέκοψε τη συνεδρίαση πέντε φορές με την αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να είναι έντονη, ενώ οι γονείς από την πλευρά τους ζητούσαν να βρεθεί μία λύση για να γίνουν έργα στα σχολεία! Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γονείς εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους προς την αντιπολίτευση, θεωρώντας τη υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις.

Να θυμίσουμε ότι η αντιπαράθεση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προτείνει για τις εργασίες στα σχολεία να γίνουν απευθείας αναθέσεις ανά δημοτική ενότητα, με την δημιουργία μιας επιτροπής όπου θα συμμετέχουν και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπου θα είναι λιγότερο χρονοβόρο, ενώ η αντιπολίτευση προτείνει όλα τα ποσά να βρίσκονται σε ένα κωδικό στο Τεχνικό Πρόγραμμα για να γίνουν τα έργα με διαγωνισμό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης για ακόμη μια φορά καταλόγισε ευθύνες στην αντιπολίτευση τονίζοντας πως με τις διαφωνίες, προσπαθούν να βάζουν εμπόδια στη Δημοτική Αρχή και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κάτι αλλάζει και αυτό δεν το θέλουν γιατί αυτοί δεν έκαναν τίποτα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Μερκούρης ζήτησε να γίνει αποδεκτή η προσφορά του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας να γίνει ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων δωρεάν. “Από το 19,20,21 και 22 είχατε ψηφισμένο τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό γιατι δεν κάνατε τίποτα για τα σχολεία, αναρωτήθηκε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου”. Ο Στάθης Ανδινόπουλος ζήτησε να μάθει πόσα χρήματα έχουν διατεθεί για τα σχολειά τα τελευταία 3 χρονιά, για να σχολιάσει λέγοντας,”Μάλλον έχουμε μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς”. Για παραπληροφόρηση του κόσμου έκανε λόγο ο Δημήτρης Δριμής, ενώ η Μαρία Πανουσιοπούλου τόνισε ότι τα έργα γίνονται κάτω από μια σειρά διαδικασιών και χωρίς μελέτη δεν γίνεται τίποτα. Μάλιστα, ο Γιάννης Μερκούρης είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν υπάρχουν μελέτες για τα σχολεία. Ο Παναγιώτης Τσαφαράς σημείωσε πως η ρητορική της δημοτικής αρχής είναι ότι για όλα φταίει η αντιπολίτευση. Ο Σαράντος Κουκούμης εξέφρασε τη θλίψη του για την εικόνα του δημοτικου συμβουλίου, χαρακτηρίζοντάς τη προεκλογική σύναξη. Ο Σωτήρης Μπακούρος συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου για τη δημιουργία επιτροπής για να γίνουν τα έργα ανά δημοτική ενότητα.

Δείτε βίντεο:

Ροή Ειδήσεων