• Αναζήτηση

Ν. Καλύβας: “Απέναντι στην απαθεια ,η νέα γενιά θα βάλει τα θεμέλια της αλλαγής και η αλλαγή κύριε Μητσοτακη έρχεται όπως την ονειρευόμαστε εμείς και όχι εσείς “

Ένας χρόνος από την κυβέρνηση της δεξιάς και οι λέξεις ανάπτυξη ,πλεόνασμα ,νέες θέσεις εργασίας,ισονομία ,επιστροφή στην κανονικότητα,Δημόσια υγεία ,δωρεάν παιδεια και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας!!
Πάμε όμως στα θέματα της παιδείας που αφορούν όλους τους νέους ,ενεργούς και μη φοιτητές.
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της δημοκρατίας ήταν η κατάργηση του ασύλου .Πραγματοποιηθηκε σε καιρό ,όπου όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι ήταν ανενεργοί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δράσουν για το αυτονόητο,Την ελεύθερη διακίνηση ιδεών!!!
Ακόμα ένα ψήφισμα της κυρίας Κεραμεως που ολοένα και παγώνει ,είναι η εξίσωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των κολλεγίων με αυτών του δημοσίου .Ο μόχθος και ο αγώνας των φοιτητών για να αποκτήσουν το πτυχίο τους ,θέλουν να ισορροπηθεί με αυτών των αριστων και των ευνοημένων οικονομικά παιδιών.Ως ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ,και ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη που αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξιες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο ,αντισταθήκαμε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο κάνοντας διήμερη κατάληψη (την οποία θεωρούμε ως τελευταίο μέτρο πάλης )και πηγαίνοντας στο υπουργείο ώστε να κάνουμε έναν υγιή διάλογο με την υπουργό η οποία δεν μας δέχθηκε .
Η βάση του 10 στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα εφαρμοστεί από την νέα χρόνια ,προφανως και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση εφόσον οι μαθητές της τρίτης λυκείου σε περίπτωση αποτυχίας δεν εντάσσονται στα δημόσια πανεπιστήμια !!
Κλείνοντας ,οι κάμερες στα δημόσια σχολεία δημιουργεί σχέση φόβου μαθητή -καθηγητή ,απόψεις είναι ολοφάνερο ότι δεν θα ανταλλάσσονται εύκολα πράγμα που ισοπεδώνει την έννοια της δημοκρατίας και όσο για την ασφάλεια του κάθε σχολείου είναι αρμόδιος ο εκάστοτε Δήμος και όχι οι κάμερες (φρουροί )
Η ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ αντιτάχθηκε και θα συνεχίσει να αντιτάσσεται σε ότι καταστρατηγεί τη δημόσια παιδεια ,της οποίας η διεύρυνση αποτελεί σταθερή επιδίωξη μας !!!
Οραματιζόμενοι λοιπόν ,για ένα σύγχρονο και πιο δημοκρατικό πανεπιστήμιο ,όπως παντα κάναμε και εξακολουθήσαμε να κάνουμε στον έναν χρόνο δεξιάς κυβέρνησης ,δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τους φοιτητές ,μαζί με τους φοιτητές !!!
Απέναντι στην απαθεια ,η νέα γενιά θα βάλει τα θεμέλια της αλλαγής και η αλλαγή κύριε Μητσοτακη έρχεται όπως την ονειρευόμαστε εμείς και όχι εσείς !!!
Αγώνας,θυσία ,λαϊκή κυριαρχία !!!

Γραμματέας του ΑΕΙ Πάτρας Νίκος Καλύβας

Ροή Ειδήσεων