• Αναζήτηση

Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

*του Νίκου Καλύβα

 

Τα τελευταία δυο χρόνια η δημόσια παιδεια,μέρα με την μέρα παρακμάζει. Δέχεται χτυπήματα από την σημερινή κυβέρνηση,με σημαιοφόρο την Υπουργό Παιδείας κ.Κεραμεως.
Υστερα από την κατάργηση του ασύλου,το οποίο νομοσχέδιο να υπενθυμίσω ψηφίστηκε καλοκαίρι ,πράγμα που σημαίνει αποδυναμωμένοι φοιτητικοί σύλλογοι ,φτάνουμε στο σήμερα και εν καιρό πανδημίας και μας λέει η κυβέρνηση ότι δημιουργεί ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,η οποία θα κινείται στον χώρο που πανεπιστημίου δίχως όπλα.
Τα ΜΜΕ ,παίζοντας και αυτά τον δικό τους ρόλο ,δείχνουν εικόνες βίας και αναρχίας από πανεπιστήμια όπως η ΑΣΣΟΕ ,το ΕΜΠ ,πανεπιστήμια τα οποία όντως υπάρχει θέμα !!
Μιλάμε δηλαδή για 2 πανεπιστήμια σε όλη την χώρα .
Γιατί δεν εστιάζουμε λοιπόν και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια ;;
Γιατί ακόμα και στα πανεπιστήμια που υπάρχει βία ,διακινήσεις ναρκωτικών κλπ κλπ δεν αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο ρόλος του πρύτανη και τι ισχύει με την αστυνομία ;;;

Σε περίπτωση διάπραξης εγκλήματος η αστυνομία είχε το δικαίωμα να εισέλθει στην πανεπιστημιακη κοινότητα,αλλά προφανως κανένας πρύτανης δεν έπαιρνε την ευθύνη !!!

Έχετε σκεφτεί ότι η αστυνομία στα ΑΕΙ θα δημιουργήσει από μόνη της εντάσεις ;;
Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα που θα δαπανούνται ετησίως για τους 1000 νέους αστυνομικούς θα ήταν πολυτιμότερο να δωθουν κονδύλια για καθηγητές ,υποδομές ,πανεπιστημιακές κλινικές κλπ κλπ ;;
Με τι κριτήρια θα προσληφθούν οι 1000 αστυνομικοί ;;

Φίλες και φίλοι ,όλοι όσοι έχουμε περάσει από τα πανεπιστήμια και όλος ο φοιτητικός κόσμος ,θέλει και είναι αναγκαίο να ξεσηκωθεί .Η πανδημία δεν μας δίνει αυτό το δικαίωμα και σε αυτό προφανως εστιάζει η κυβέρνηση !!
Δεν είναι όμως όλα τα παραπάνω θέμα αντιπολίτευσης ή αντίθετων ιδεολογικών πεποιθήσεων !!
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,
και από αυτή την άνιση μάχη πρέπει να βγούμε νικητές !!!

Νίκος Καλύβας
Οικονομολόγος ,πρώην γρ.ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ροή Ειδήσεων