• Αναζήτηση

Ναυάγιο στην Πύλο: Άκαρπες οι έρευνες για αγνοούμενους – Νέα πλάνα από την επιχείρηση

Στη Δομή της Μαλακάσας βρίσκονται πλέον οι διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου, σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου. Συνολικά, 68 άτομα έχουν μεταφερθεί στη Δομή, ανάμεσα τους και κάποιοι ανήλικοι, που στη συνέχεια θα μεταβούν σε δομές ανηλίκων. Την ίδια ώρα, συγγενείς αγνοουμένων παραμένουν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ελπίζοντας ότι θα μάθουν νέα για τους δικούς τους.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται αδιαλείπτως αν και για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει αν και υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που αγνοούνται στη θάλασσα. Αυτή την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ΓΕΕΘΑ μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα νέα πλάνα από το super puma από την περιοχή των ερευνών. Διακρίνονται το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λ.Σ., παραπλέοντα καθώς και η φρεγάτα Κανάρης που έχει αναλάβει τον έλεγχο της όλης επιχείρησης στην περιοχή.

Από το ναυάγιο μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 άτομα και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί. Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμη άγνωστος, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για 568 άτομα που ήταν μέσα στο σκάφος.

Ροή Ειδήσεων