• Αναζήτηση

Ναυάγιο στην Πύλο: «Γροθιά» στο στομάχι η βουβή αγκαλιά 15χρονου επιζώντα στον Τσίπρα

Μία ιδιαίτερα συγκινητική φωτογραφία «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία φαίνεται ο ίδιος να αγκαλιάζει έναν νεαρό διασωθέντα του τραγικού ναυαγίου.

Όπως γράφει ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του στο Facebook, πρόκειται για ένα αγόρι μόλις 15 ετών, που έχασε τον αδερφό του στο ναυάγιο.

Το βλέμμα αυτού του παιδιού και ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάζει στα βουβά τον Αλέξη Τσίπρα, αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας στα ανοιχτά της Πύλου και τον πόνο αυτών των ανθρώπων που έμειναν πίσω να θρηνούν τους δικούς τους, για τους οποίους ίσως να μην πάρουν απαντήσεις ποτέ…

Δείτε βίντεο

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται, επίσης, στις δηλώσεις που έκανε για τις ευθύνες της Ευρώπης στο μεταναστευτικό, αλλά και για την  «απογοητευτική και αδιέξοδη» – όπως την χαρακτηρίζει – στρατηγική «που έχει επιλέξει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια», μία σαφή αιχμή για τη μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση Τσίπρα

Ο 15χρονος επιζών του ναυαγίου που έχασε τον αδερφό του.

Μία μόνο από τις εκατοντάδες προσωπικές ιστορίες που συνθέτουν αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Επισκέφθηκα τους επιζώντες, ρώτησα επίμονα να μάθω τι συνέβη, πώς, γιατί δεν αποφεύχθηκε μία προαναγγελθείσα τραγωδία.

Έχω κάνει δηλώσεις που αφορούν τις ευθύνες της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό αλλά και την απογοητευτική και αδιέξοδη στρατηγική που έχει επιλέξει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Όμως, πέρα και πάνω από το πολιτικό κομμάτι, χάσκει πλέον με τρόπο συντριπτικό η ίδια η αλήθεια.

Δυστυχώς, η αξία της ζωής δεν είναι ίδια σήμερα για όλους τους ανθρώπους.

Στο ερώτημα «πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;» έρχεται και απαντά η καταγωγή, το χρώμα, η οικονομική δυνατότητα.

Εμείς έχουμε διαλέξει πλευρά: Με τον άνθρωπο, χωρίς όρους.

Και όσο η πραγματικότητα γίνεται σκληρότερη, τόσο μεγαλώνει το πείσμα μας να υπερασπισθούμε την ισότητα, το δίκιο και την ανθρωπιά.

Ροή Ειδήσεων