• Αναζήτηση

Ναυάγιο στην Πύλο: Ο πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος -Στον «αέρα» το debate

Την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους αποφάσισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

«Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, στον «αέρα» βρίσκεται η διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών, καθώς επικρατεί έντονος προβληματισμός για το εάν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στη σκιά του ναυαγίου.

Πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από δημοσιεύματα περί σκέψεων ακύρωσης του debate, αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει επίσημο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως το debate είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Πέμπτης στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ωστόσο το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου έχει οδηγήσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα να αναβάλουν/ακυρώσουν σήμερα τις δραστηριότητές τους.

Ροή Ειδήσεων