• Αναζήτηση

Νέος πρόεδρος στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης – Δεύτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος η Νάντια Γιαννακοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του ομιλία του στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, μετά την εκλογή του στη ηγεσία του κόμματος ανακοίνωσε το σχήμα με το οποίο θα δώσει τις κοινοβουλευτικές μάχες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαιώνοντας αυτά που πρώτο αποκάλυψε το iefimerida.gr, πρότεινε:

Επικεφαλής της ΚΟ τον Μιχάλη Κατρίνη ο οποίος θα αντικαθιστά τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο στη Βουλή, αφού δεν είναι βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου, αλλά ευρωβουλευτής.
Πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κώστα Σκανδαλίδη και δεύτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπο τη Νάντια Γιαννακοπούλου.
Γραμματέας της ΚΟ την Ευαγγελία Λιακούλη.
Αναπληρωτή γραμματέα της ΚΟ τον Γιώργο Αρβανιτίδη.

 

Τοποθετώντας ως «αντ’ αυτού» τον Μιχ. Κατρίνη, και γραμματέα της ΚΟ την Ευαγγελία Λιακούλη, σηματοδοτεί την ανανέωση στην ΚΟ. Παράλληλα, έκανε και ανοίγματα στους συνυποψηφίους του, αξιοποιώντας την Ν. Γιαννακοπούλου (Λοβέρδος) και τον Γ. Αρβανιτίδη (Παπανδρέου).

«Πήρα ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή να προχωρήσουμε ενωμένοι. Δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Ολοι μαζί έχουμε ένα κοινό στόχο να ξακανάνουμε την παράταξη μεγάλη» επανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στους βουλευτές του. «Η ΚΟ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σας θεωρώ όλους συνεργάτες» είπε.

«Η νέα σύνθεση της ΚΟ αντανακλά πνεύμα ενότητας και ανανέωσης, κάνει πράξη την εντολή των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν» ανέφεραν συνεργάτες του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Τα νέα πρόσωπα στην ΚΟ

Ο Μιχάλης Κατρίνης θα είναι ο «αντ’ αυτού» του Νίκου Ανδρουλακη στη Βουλή και θα εκπροσωπεί το κόμμα σε συζητήσεις επιπέδου πολιτικών αρχηγών, σε μείζοντα θέματα όπως του προϋπολογισμού που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ παραμένει πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Δεύτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος -θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο Μιχάλης Κατρίνης – αναλαμβάνει η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είχε στηρίξει Ανδρέα Λοβέρδο στην κούρσα ηγεσίας και στον β’ γύρο δήλωσε ανοικτά ότι στηρίζει Ανδρουλάκη.

Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ – στη θέση του Βασίλη Κεγκέρογλου – αναλαμβάνει η έμπιστη του Ν. Ανδρουλάκη, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ αναλαμβάνει ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος είχε στηρίξει ανοικτά τον Γ. Παπανδρέου.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε μία μεταβατική περίοδος για το Κίνημά μας.

Η απώλεια της Φώφης δεν συγκλόνισε μόνο εμάς αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες. Σήμερα, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη της ξεκινάμε μια νέα πορεία.

Οι 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ, δυνατή είναι εδώ έτοιμη να ανακτήσει τον ρόλο που της αξίζει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Πήραμε μία ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή, μια εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι σε μία νέα εποχή προοπτικής για την Παράταξη.

Το είπα την Κυριακή το βράδυ, το ξαναλέω και σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι.

Σκανδαλίδης και Κατρίνης αγκαλιάζονται -Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Πλέον, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί εδώ με έναν κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: Να ξανακάνουμε την Παράταξη μεγάλη. Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Στην προσπάθεια αυτή, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σας θεωρώ όλους συνεργάτες και έτσι θα προχωρήσουμε.

Αυτή η νέα εποχή ξεκινάει με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει περίτρανα το ιστορικό βάθος, το κοινωνικό αποτύπωμα και την δυναμική της παράταξής μας.

 

Ο νέος πρόεδρος της ΚΟ Μιχ. Κατρίνης με τον πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Κ. Σκανδαλίδη -Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Στους ανθρώπους αυτούς που συμμετείχαν θα προστεθούν πολλοί ακόμα που θα αναζητήσουν στο Κίνημά μας μια λύση για την Ελλάδα.

Που τα δικά τους όνειρα θα συναντηθούν με τις δικές μας ευθύνες. Για να κάνουμε τη νίκη της παράταξης, νίκη της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, ξεκινάμε το αμέσως επόμενο διάστημα, διαδικασίες αυτοοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος από τη βάση, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό από άκρη σε άκρη της χώρας.

 

Με κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης, τα οποία θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, και φυσικά μαζί με προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, της κοινωνίας των πολιτών.

Να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοιχτό και σύγχρονο, μακριά από πελατειακές και καθεστωτικές νοοτροπίες

Αυτή η προσπάθεια θα αναζωογονήσει την παράταξη, και θα φέρει ισχυρά ψηφοδέλτια σε κάθε νομό ώστε να δώσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογές.

Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά. Η βάση της παράταξης μας έδειξε τον δρόμο.

Να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ,Μιχάλης Κατρίνης δέχεται τα συγχαρητήρια του Γ. Παπανδρέου-Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την εντολή αυτή οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους εγώ.

Είναι ευθύνη μας το Κίνημα να λειτουργήσει χωρίς στεγανά και χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με δέσμευση στην κοινή στρατηγική που θα χαράσσουμε πάντα με δημοκρατικό τροπο.

Τη στιγμή που η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της σε εμάς, τη στιγμή που οι προοδευτικοί πολίτες εναποθέτουν ξανά σε εμάς τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους, οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσουμε.

Γιατί όμως η κοινωνία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρουν τις εξελίξεις στο Κίνημα μας;

Γιατί κουράστηκε από δύο κόμματα που επενδύουν στη διαίρεση, στην ανασφάλεια και στις άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Δική μας προτεραιότητα είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τον ρεαλισμό, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα.

Με τις θέσεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στη χώρα.

 

Θα είμαστε παρόντες για να αναδεικνύουμε τα ζητήματα και να προτείνουμε λύσεις για να ξαναγίνουμε φορέας ελπίδας και προοπτικής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Με ένα συγκροτημένο προγραμματικό λόγο που θα βασίζεται στην ιδεολογία μας, αυτή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Θα πρέπει να προσφέρει τις απαντήσεις, στις καθημερινές τους αγωνίες.

Απαντήσεις για τις ανισότητες που μεγαλώνουν.
Για την εργασιακή ανασφάλεια.
Για την κλιματική κρίση και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει τους πιο ευάλωτους.
Για τα αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποκλείονται από τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης και την χρηματοδότηση των τραπεζών που κοιτούν μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς, αυτούς που άντεχαν και πριν και που αντέχουν και σήμερα.
Για την εξωτερική πολιτική, που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έλλειμμα στρατηγικής και που θυμούνται τη λέξη «υπευθυνότητα» όταν έχουν κυβερνητικό ρόλο.
Και όλα αυτά μέσα σε μια πανδημία που φανερώνει την ατολμία της κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στις περιστάσεις.

Ο απερχόμενος γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου με τον Α. Λοβέρδο-Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Το Κίνημα μας θα είναι στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας.

 

Παπανδρέου-Καστανίδης-Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Τώρα που το βλέμμα των Ελλήνων πέφτει πάλι πάνω μας, τώρα που γίνεται φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε την μεγάλη ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη.

Στο νέο αυτό ταξίδι προσβλέπω σε εσάς, σας θέλω μπροστά και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα κάνουμε το Κίνημά μας και πάλι ισχυρό και περήφανο!

Σήμερα κάνουμε το πρώτο μας βήμα, το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διάταξη των δυνάμεών μας στη Βουλή.

 

Νάντια Γιαννακοπούλου και Α. Λοβέρδος -Φωτογραφία: Intimemenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Προτείνω

Ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Μιχάλη Κατρίνη.
Ως πρώτο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κατά σειρά τον Κώστα Σκανδαλίδη και αναπληρώτρια τη Νάντια Γιαννακόπουλου,
Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Ευαγγελία Λιακούλη και ως Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη.
Σύντροφοι και συντρόφισσες, είμαι βέβαιος ότι με καθημερινό αγώνα, με πίστη, με σεβασμό στην ιστορία μας, με σεβασμό στην προσφορά του Κινήματος μας σε κάθε περίοδο όπως είπε και ο Βασίλης [Κεγκέρογλου] και πάνω από όλα κοιτώντας το μέλλον και τα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας, η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι ισχυρή και χρήσιμη για όλες τις επόμενες γενιές, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ροή Ειδήσεων