• Αναζήτηση

Νίκας: Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα (video)

Η ΕΜΥ ανακοινώνει το ένα ακραίο καιρικό δελτίο μετά το άλλο ενώ το απόγευμα της Τετάρτης το 112 της Πολιτικής Προστασίας του κράτους «ήχησε» στα κινητά των κατοίκων της πόλης μας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου.

 

Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας μαζί με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.  Ηλία Πανταζόπουλο δήλωσε ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι σε ετοιμότητα και με ιδιαίτερη μνεία σε περιοχές που είναι πυρόπληκτες όπως η Γορτυνία, η Μεγαλόπολη και η Άνω Μεσσηνία.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε πόσο χαρούμενος είναι που οι βροχές και τα χιόνια «έφτασαν» στη περιοχή μας, καθώς αυτό εξασφαλίζει την ύπαρξη νερού το καλοκαίρι ενώ τόνισε ότι η επάρκεια του αλατιού και τα μηχανήματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου  βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

«Όπου μου έχει ζητηθεί περιοχές να κηρυχθούν σε έκτακτη ανάγκη, όσοι έπαθαν ζημιές να αποζημιωθούν και να γίνουν έργα υποδομής τα έχουμε προχωρήσει προς την Πολιτική Προστασία»

Αυτό αφορά περιοχές στην Μεσσηνία αλλά και στον δήμο Μεγαλόπολης, την περιοχή του Βάστα, που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι ο κόσμος πρέπει να τηρεί και τα μέτρα αυτοπροστασίας, ώστε να αποφύγουμε κάθε κακό.

Ακολουθούν συμβουλές από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ροή Ειδήσεων