• Αναζήτηση

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν το βάζω κάτω» -Κύμα συμπαράστασης μετά την ανακοίνωση ότι διεγνώσθη με καρκίνο

Συγκίνηση προκάλεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την ανάρτηση μέσω της οποίας αποκάλυψε ότι διεγνώσθη με καρκίνο, σηκώνοντας «κύμα» συμπαράστασης τόσο από τους πολίτες, όσο και από τον πολιτικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα, σε πολύ αρχικό στάδιο, με την ίδια μέσω της ανάρτησής της να εξηγεί ότι «ποτέ δεν είναι εύκολο να ακούς ότι έχεις καρκίνο», αλλά την ίδια στιγμή να να δηλώνει πανέτοιμη για να κερδίσει αυτή τη μάχη.

 

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Facebook
«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. ​Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. ​Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​ Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. ​Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​ Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια. Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον. ​ΝΜ».

Η πρώτη εμφάνιση μετά την ανάρτηση
Πάντως, η κ. Μπακογιάννη, πιστή σε αυτό που είπε, ότι θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά και δεν θα διαφοροποιήσει την καθημερινότητά της, έκανε και την πρώτη εμφάνισή της μετά την ανακοίνωση ότι διεγνώσθη με καρκίνο, καθώς έδωσε το παρόν σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση που ανήρτησε στο προφίλ του στο YouTube ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης.

«Πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε όσους περνούν το ίδιο ότι δεν είναι μόνοι τους. Να τους πει ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται, σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων» συμπλήρωσε, θέλοντας να ευχαριστήσει όλον τον κόσμο για τη συμπαράστασή του.

 

«Κύμα» συμπαράστασης μετά την ανακοίνωση
Μετά την αποκάλυψη της Ντόρας Μπακογιάννη ότι διεγνώσθη με καρκίνο, σηκώθηκε «κύμα» συμπαράστασης από πολίτες, αλλά και από συναδέλφους της πολιτικούς, που εξέφρασαν τις θερμές τους ευχές, αλλά και την ελπίδα τους ότι θα βγει νικήτρια σε αυτή τη σκληρή μάχη.

Μεταξύ των μηνυμάτων συμπαράστασης για την κ. Μπακογιάννη, ήταν και αυτά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του γιου της Κώστα Μπακογιάννη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.>

Ροή Ειδήσεων