• Αναζήτηση

Ο Εθνικός Μελιγαλά στηρίζει τους μικρούς μαχητές της ζωής ενάντια στον καρκίνο

Η 15η Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα ιδιαίτερη. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Είναι η ημέρα αφιερωμένη στους μαχητές της ζωής, σε εκείνα τα παιδιά και στις οικογένειές τους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους.

Ο Εθνικός Μελιγαλά έστειλε το δικό του μήνυμα στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσης της κοινωνίας.

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Το 1960, οι γιατροί ήταν σε θέση να θεραπεύσουν λιγότερο από το 10% των περιπτώσεων καρκίνου σε παιδιά και εφήβους. Σήμερα, κάνουν καλά τουλάχιστον 3 στα 4 παιδιά που νοσούν.

Και κάθε μέρα που περνάει το «οπλοστάσιο» τους ενισχύεται. Νέα πρωτόκολλα, νέα φάρμακα, νέες θεραπείες εξασφαλίζουν ότι όχι μόνο τα παιδιά επιβιώνουν, αλλά ότι γίνονται ΕΝΤΕΛΩΣ καλά και με καλή ποιότητα ζωής, αφού στόχος πλέον είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων των θεραπειών στην υγεία των παιδιών σε βάθος χρόνου.

Υπάρχουν επιστήμονες που διαβεβαιώνουν ότι σύντομα ο καρκίνος θα είναι χρόνιο νόσημα και δεν θα θρηνούμε απώλειες ανθρώπων, μικρών παιδιών ή νεαρών εφήβων. Εκεί τους οδηγούν τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας: αποτελεσματικές θεραπείες, υψηλή ποιότητα νοσηλείας και καλή ποιότητας ζωής.

Αυτή η έρευνα δείχνει την θετική πλευρά των πραγμάτων και είναι ότι καλύτερο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα μας κάνει μια βαθύτατη και μεγάλη ευχή για αυτά τα παιδιά που καθημερινά δίνουν την μεγάλη μάχη τους.”

Ροή Ειδήσεων