• Αναζήτηση

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το Εφετείο της Καλαμάτας και το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Επισκέφθηκα σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και συναντήθηκα με τον Υπουργό κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μπούγα.
Κατά την συνάντηση, συζητήσαμε για το Εφετείο της Καλαμάτας, το Πρωτοδικείο της Κυπαρισσίας και τα Ειρηνοδικεία του Νομού.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με διαβεβαίωσε, ότι θα γίνει καλύτερη αξιοποίηση του Δικαστικού Δυναμικού κάθε περιοχής, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία των υπαρχόντων Δικαστικών Σχηματισμών, χωρίς την προαπαιτούμενη κατάργησή τους.
Προσωπικά, έχω συνδέσει το όνομά μου με την ίδρυση του Μόνιμου Εφετείου Καλαμάτας, καθώς, με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το 2004 , είχα συμβάλει καθοριστικά, μαζί με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα, στην εκπλήρωση αυτού του πάγιου αιτήματος μας, κατόπιν και σχετικής γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Ευχαρίστησα τους κ.κ. Φλωρίδη και Μπούγα για την χρήσιμη συζήτηση που είχαμε αναφορικά με την αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων