• Αναζήτηση

Ο Ισραηλινός υπ. Άμυνας πάει Τουρκία αλλά τουλάχιστον…τηλεφώνησε στον ΥΕΘΑ

Η ματαίωση της επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένυ Γκεντζ…αντικαταστάθηκε με ένα τηλεφώνημα στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο… Ο κ.Γκέντζ που θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Τουρκία, άναψε μεγάλες φωτιές στην ελληνική κυβέρνηση που έχει δώσει στο Ισραήλ το έργο του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, αν και η πρόταση ήταν η ακριβότερη! Εννοείται ότι δόθηκε με απ΄ ευθείας ανάθεση…Το να ματαιώνει έτσι εύκολα την επίσκεψη του στην Ελλάδα και την ίδια ώρα να ανακοινώνει επίσκεψη στην Τουρκία δεν επιβεβαιώνει όσα μας λένε για την «εμβάθυνση των συμμαχιών μας» και την «ισχυροποίηση» της χώρας στην περιοχή.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Άμυνας και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπένζαμιν Γκαντζ, είχαν σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και κατεδείχθη η κοινή θέληση Ελλάδος – Ισραήλ να προχωρήσουν μαζί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους και να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

 

Επίσης, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκαντζ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθόσον αυτό ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια. 

Σήμερα εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ), ενημέρωση, αναφορικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου, του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων.

Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων, στην Καλαμάτα θα αναβαθμίσει την πτητική εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Σύγχρονα πτητικά μέσα, νέες εγκαταστάσεις προσομοιωτών πτήσεως και συντήρησης αεροσκαφών, εγγυώνται την υψηλού επιπέδου βασική, προκεχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων μας.

Η υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι η εγγύηση για την αναβάθμισή του σε ένα Διεθνές Κέντρο που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για άλλες Αεροπορίες για την εκπαίδευση των πιλότων τους.

 

πηγή:  Militaire.gr

Ροή Ειδήσεων