• Αναζήτηση

Ο Μεσσήνιος στην καταγωγή Μητροπολίτης Σταγών, Θεόκλητος βρισκόταν παρών στο περιστατικό με το βιτριόλι ιερέα σε 7 Μητροπολίτες

Ενα πρωτοφανές και σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα περί ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό, μάλλον βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Νικόδημος, Αρτας, Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς, Κύριλλος, Γουμενίσσης, Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο. Από την επίθεση, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ επλήγησαν και δύο δικηγόροι των συνοδικών δικαστηρίων.

Οι τέσσερις από τους Μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του «Γ. Γεννηματά» με εγκαύματα στο πρόσωπο. Στο Λαϊκό βρέθηκε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Σταγών, Θεόκλητος που βρισκόταν παρών στο περιστατικό, μίλησε στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά μετά την επίθεση. Όπως είπε, «ο κατηγορούμενος ο οποίος καθηρέθη για τα παραπτώματα που είχε κάνει και δεν το δέχτηκε και το έριξε στους αρχιερείς».

Ροή Ειδήσεων