• Αναζήτηση

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην Ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου

Την Ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκά-νου, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 14-6-2024, ο Σεβασμιώτατος Μη-τροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος βρίσκεται στη Μεσσηνία, λόγω μεταφοράς της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και της Κάρας του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, για προσκυνηματικούς λόγους.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγού-μενο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, τον Πρωτοσύγ-κελλο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαρ-γιά και από πατέρες της Μονής.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων προσκύνησε τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης και τέλεσε μνημόσυνο στους μακαριστούς Καθηγουμένους της Ιεράς Μονής Νεόφυτο και Πανάρετο.

Στη συνέχεια, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα στο συνοδικό της Μονής, ενώ ο Καθηγούμενος προσέφερε στον Μητροπο-λίτη Κυθήρων Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης και την ακολου-θία της.

Τέλος, ο κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο και τους Πατέρες για την φιλοξενία, ευχόμενος υγεία και κάθε πνευματική πρόοδο στο Ιερό Κοινόβιο.

Ροή Ειδήσεων