• Αναζήτηση

Ο Mητροπολίτης Μεγαλόπολης απαγορεύει στους Ιερείς να φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα

Ο Μητροπολίτης Μεγαλόπολης και Γόρτυνος Ιερεμίας, εκδίδοντας μια πρωτοφανή εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει στους ιερείς της Μητρόπολής του να φροντίζουν τα αδέσποτα στη Μεγαλόπολη.

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση της εγκυκλίου της Μητρόπολης Μεγαλουπόλεως και τις αντιδράσεις των φιλόζωων ιερέων, έκανε γνωστή στο διαδίκτυο ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Στέφας, ο οποίος με προσωπικά του έξοδα σιτίζει περισσότερα από 30 αδέσποτα στην περιοχή. “Προσβάλλει την μητρόπολή μου…” λέει μεταξύ άλλων ο σεβάσμιος μητροπολίτης Ιερεμίας, ενώ ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος απαντάει “θα κάνω προσφυγή μέχρι και την Ιερά Σύνοδο”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εγκύκλιο που εξέδωσε ο μητροπολίτης: “Το κύριο έργο του ιερέως είναι η θεία λειτουργία , ο αγώνας του για την πνευματική του ζωή, η μελέτη του λόγου του θεού, και το άλλο το σημαντικό η αγωνία του για την σωτηρία του ποιμνίου του.

Δηλαδή ο καλός παπάς πρέπει να σκέφτεται: αυτός ο γέροντας της ενορίας μου θα πεθάνει γιατί δεν είναι καλά. Θα τον πλησιάσω να του πω να φέρω έναν πνευματικό για να εξομολογηθεί και να του πω να συμφιλιωθεί με όσους έχει εχθρότητα. Αυτό είναι πατέρες μου το κύριο έργο μας.

Για τα άλλα τα λεγόμενα κοινωνικά και ωφέλιμα όπως για παράδειγμα για τα αδέσποτα ζώα, που ακούγεται τελευταία εδώ στην επαρχία Μεγαλουπόλεως, δεν θα είμαστε αδιάφοροι, δεν επιτρέπεται να είμαστε αλλά θα διδάσκουμε τους λαϊκούς και θα προτρέπουμε αυτούς να προβαίνουν στην φροντίδα τους…” αναφέρει στο πρώτο μέρος της εγκυκλίου ο κατά τόπον 80χρονος Μητροπολίτης Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος κ. κ Ιερεμίας, ενώ η εγκύκλιος συνεχίζει σε πιο αυστηρό ύφος: “Αλλά το να διοργανώνουμε εμείς των έργων για αυτά, το να γράφουμε σε εφημερίδες για αυτά και να λέγουν “ο παππάς των αδέσποτων”, αυτά δεν τα δέχομαι στην μητρόπολή μου. Την προσβάλλει.
Απαγορεύεται λοιπόν δια τους ιερείς της μητροπόλεως μας να καταγίνονται από μονοί τους σε τοιούτα έργα. Όποιος ιερεύς διαφωνεί προς τη θέση αυτή την οποία θεωρώ πατερική και και ορθόδοξη και θέλει να καταγίνεται εκ παραλλήλου προς το ιερατικό του θείο έργο και με έργα προς αυτό που ανέφερα με την ασχολία με αδέσποτα ζώα, ευχαρίστως του δίνω απολυτήριο να φύγει από την μητρόπολη. Ευχαρίστως”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΦΠΟ:

Έκπληξη, οργή , απορία και θλίψη προκάλεσε στην φιλοζωική κοινότητα της χώρας αλλά και σε χιλιάδες άλλους πολίτες η είδηση , ότι ο Μητροπολίτης Μεγαλόπολης και Γόρτυνος Ιερεμίας εξέδωσε μια πρωτοφανή στα εκκλησιαστικά ,φιλοζωικά και κοινωνικά δεδομένα και χρονικά εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει στους ιερείς της Μητρόπολής του να φροντίζουν τα αδέσποτα στη Μεγαλόπολη.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός της ειρωνείας, της εμπάθειας και της εκδικητικότητας που αποπνέει το κείμενο του Μητροπολίτη ,έννοιες που δεν συνάδουν σε εκπροσώπους της Εκκλησίας ,που διδάσκουν το Λόγο του Χριστού.

Αισχίστη όμως εντύπωση προκαλεί η ουσία και το περιεχόμενο της εγκυκλίου, η προκλητική απαξίωση από την πλευρά του Μητροπολίτη της έννοιας της ζωής, η απαγόρευση βοήθειας και αγάπης σε πλάσματα -ή κτίσματα κατ’ ορισμένους- του Δημιουργού .

Αυτό αποτελεί υψίστη ύβρη προς τον Θεάνθρωπο , αντίκειται στις διδαχές του, είναι ποινικά κολάσιμο ενώ προκαλεί εξαιρετικά αρνητικά συναισθήματα στο στο κόσμο για την Εκκλησία και τελικά τον απομακρύνει από αυτήν.

Οι πράξεις του Πατέρα Χριστόδουλου είναι αυτές που εμπνέουν ενώ οι ενέργειες του Μητροπολίτη προκαλούν αποστροφή και αποτροπιασμό.

Οι πράξεις των ιερέων που βοηθούν ανθρώπους και ζώα είναι ο Λόγος του Χριστού ενώ οι εν λόγω ενέργειες του Μητροπολίτη αντίθετες στο Χριστιανισμό, που είναι πρωτίστως θρησκεία αγάπης.

Η φιλοζωική κοινότητα καλεί τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Χριστόδουλο, στο μεγαλείο της ψυχής του οποίου υποκλινόμαστε, να αγνοήσει την εμπάθεια του Μητροπολίτη Ιερεμία και να συνεχίσει να διδάσκει εν τοις πράγμασιν το λόγο του Δημιουργού.

Είμαστε όλοι δίπλα του ,τον στηρίζουμε και τον σεβόμαστε ,είμαστε με την πλευρά του φωτός και όχι με το σκοταδισμό που αποπνέει ο λόγος του Μητροπολίτη Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της παράνομης συν τοις άλλοις εγκυκλίου και την έκδοση νέας που θα καλεί τον κόσμο να μην εγκαταλείπει, δηλητηριάζει, βασανίζει, κακοποιεί τα ζώα , ώστε να μην χρειάζονται οι Χριστόδουλοι και οι φιλόζωοι πολίτες να στέρξουν σε βοήθειά τους .

Ζητάμε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη , στους οποίους θα απευθύνουμε χωριστή επιστολή , να επαναφέρουν στην θεία και νομική τάξη τον Μητροπολίτη και να επιβραβεύσουν τις θεάρεστες πράξεις του Αρχιμανδρίτη.

Τέλος απαιτούμε από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης όχι μόνο να ταχθεί με την πλευρά του δίκιου αλλά και επιτέλους να εφαρμόσει την νομοθεσία , να διδάξει την συμπόνια και την ενσυναίσθηση στους δημότες του προς κάθε αναξιοπαθών πλάσμα, ανθρώπινο ή μη.

Γιατί επί της ουσίας είναι ο ηθικός αυτουργός της απαράδεκτης αυτής εγκυκλίου.

Ως Ομοσπονδία θα εξετάσουμε δε άμεσα τις γραπτές καταγγελίες που έφθασαν σε αυτή, ότι μετά τα ως άνω γεγονότα εξαφανίστηκαν τα αδέσποτα από την πόλη, και εφόσον αληθεύουν θα προβούμε σε κάθε νόμιμη δικαστική και εξωδικαστική ενέργεια εναντίον του.

 

petsworld.gr

 

 

Ροή Ειδήσεων