• Αναζήτηση

Ο νέος διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Ιωάννης Γαληνός είναι πανέτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά (video)

Ένα μήνα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, η κάμερα του Mesogeiostv βρέθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας για να γνωρίσει τον νέο διευθυντή της κ. Ιωάννη Γαληνό.

 

 

Ο κ. Ιωάννης Γαληνός κατάγεται από την Αρκαδία και έχει πολυετή εμπειρία στη διοίκηση της εκπαίδευσης, γιατί για δυο θητείες ήταν διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αργολίδα ενώ υπήρξε για τέσσερες θητείες μέλος του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Η διοίκηση της εκπαίδευσης δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου είναι μια συλλογική υπόθεση εμού και των συνεργατών μου».

 

Με αφορμή την πολυετή του εμπειρία έχει συγγράψει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων με θέματα όπως τη διδακτική, την διοίκηση και την εκπαίδευση καθώς και τη φιλοσοφία. Γενικότερα μέσα σε αυτά αποτυπώνει τις εκπαιδευτικές του ανησυχίες, έρευνες και προτάσεις.

 

«Ένας εκπαιδευτικός ολοκληρώνεται όταν έχει διεισδύσει στην ουσία των πραγμάτων που έχουν να κάνουν και με το διοικητικό και πρωτίστως με  το παιδαγωγικό μας έργο»

 

Ο κ. Γαληνός επεσήμανε ότι έχει αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης της θέσης που έχει αναλάβει τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην Πολιτεία που τον επέλεξε για αυτόν τον ρόλο.

 

Ο μήνας Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας προετοιμασίας για την επερχόμενη σχολική χρονιά.

 

«Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πυρετωδώς γύρω από τη στελέχωση εκπαιδευτικών στα σχολεία μας και με άλλα διαδικαστικά θέματα»

 

Άμεσοι στόχοι του για την καλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς είναι η οργάνωση και η διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων, δηλαδή η κατανομή του ανθρωπίνου εκπαιδευτικού προσωπικού σωστά. Όπως επεσήμανε ο κ. Γαληνός, πρόβλημα με κενά δεν απασχολεί την υπηρεσία τους αυτό το διάστημα, ενώ όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν μέσα στη χρόνια λόγω ασθενειών θα αντιμετωπιστούν. Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι λόγω της τεράστιας ιστορίας, παράδοσης και της τέχνης που φέρει η Αρκαδία, θα προσπαθήσει μέσα σε αυτό το πλαίσιο να πραγματοποιηθούν τέτοιες δράσεις.

 

«Θα περιμένετε αυτά που πρέπει  να γίνουν και αυτά που μπορούμε να πετυχαίνουμε κάθε φορά»

 

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το Σεπτέμβριο και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων  ο κ. Γαληνός απαντά ότι αυτό είναι κάτι που το αφήνει στους ειδικούς και θα τηρήσουν αναλόγως τα μέτρα προστασίας που θα επιβληθούν.

 

Αυτή την περίοδο ο κ. Γαληνός μας ενημέρωσε ότι δεν έχει κλείσει κάποιο σχολείο στη δική τους βαθμίδα. Γνωρίζει τα πλήγματα που έχει υποστεί η Αρκαδία και το πώς μέσα σε μια δεκαετία έχει καταργηθεί σημαντικός αριθμός σχολείων, ελπίζει όμως να σταματήσει εδώ αυτό το φαινόμενο.

 

«Εκφράζω την ευχή μου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και από τη δική μου την πλευρά με τις μικρές μου δυνάμεις θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να ανεβάζουμε την Αρκαδία όσο γίνεται ψηλότερα»

 

Τέλος, το μήνυμα που δίνει στους εκπαιδευτικούς που θα βρεθούν στις σχολικές αίθουσες σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ότι η Δευτεροβάθμια θα βρίσκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και θα συμβάλλει ώστε το έργο τους να γίνεται ακόμα πιο εύκολο, παραγωγικό και δημιουργικό.

Eμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του!

 

Αγγελική Γεωργοπούλου

 

Ροή Ειδήσεων