• Αναζήτηση

Ο σύντροφός σου χρησιμοποιεί συχνά emoji;

Το να χρησιμοποιούμε χαρούμενα emoticon στα emails και στις συνομιλίες μας, μοιάζει με τον πλέον εύκολο τρόπο να εμφανιζόμαστε φιλικοί και προσεγγίσιμοι στον παραλήπτη του μηνύματος.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν έστω ένα emoji όταν συνομιλούν μέσω facebook ή instagram και όταν στέλνουν ένα μήνυμα στο κινητό. Τι σημαίνει όμως μια τέτοια συνήθεια για τον χαρακτήρα μας; Τι προδίδει για τις σκέψεις μας;

Ερευνα αποκάλυψε πως αυτή η μόδα που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, φαίνεται πως συνδέεται άμεσα με τις συχνές σκέψεις για ένα συγκεκριμένο πράγμα.

Ειδικότερα, η μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που στέλνουν τακτικά emojis στα μηνύματά τους, έχουν στο μυαλό τους περισσότερο το σεξ,συγκριτικά με εκείνους που δεν χρησιμοποιούν τα διασκεδαστικά εικονίδια.

Ακόμη κι αν πρόκειται για μια αθώα φατσούλα που χαμογελά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 36-40% των χρηστών που δήλωσαν ότι σκέφτονται το σεξ αρκετές φορές μέσα στην ημέρα χρησιμοποιούσαν περισσότερα από ένα emoji σε κάθε μήνυμα που αντάλλασαν με άλλους χρήστες.

Η Dr Helen Fisher, ανθρωπολόγος από το Πανεπιστήμιο Rutgers, δήλωσε σχετικά: «Όσοι χρησιμοποιούν τα emojis δεν έχουν μόνο περισσότερο το σεξ στο μυαλό τους, αλλά ενδιαφέρονται για περισσότερα ραντεβού και είναι δυο φορές πιο πιθανό να επιθυμούν να παντρευτούν. Το 62% των χρηστών emojis θέλουν να παντρευτούν σε σύγκριση με το 30% των ανθρώπων που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ ένα emoji».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων