• Αναζήτηση

Ο Τσίπρας καλεί τώρα σε debate τη Γεννηματά -Ανω-κάτω το ΚΙΝΑΛ

Ένα βήμα παρακάτω πήγε το άνοιγμά του στο ΚΙΝΑΛ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε, χθες, το φλερτ με την Χαριλάου Τρικούπη καθώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έφτασε στο σημείο να προτρέψει τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη να διοργανώσουν ένα ανοικτό debate στο οποίο να συμμετέχει ο ίδιος και η Φώφη Γεννηματά προκειμένου να συζητηθεί η ανάγκη για συγκρότηση προοδευτικών κυβερνήσεων.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του καταθέτει ειλικρινή πρόταση συζήτησης και διαλόγου καθώς η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας. «Εμείς καταθέτουμε μια ειλικρινή πρόταση συζήτησης και προγραμματικού διαλόγου πάνω στο τραπέζι. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που έφεραν πολλά δεινά στο παρελθόν και ενδεχομένως να φέρουν και στο παρόν και στο μέλλον. Άρα είναι μια ειλικρινής πρόταση – και μιας και δεν έχουμε χρόνο – ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να οργανώσετε ένα debate για να τη συζητήσουμε δημόσια», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση αναφορικά με ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του κόμματος προς το κέντρο, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα στη Κουμουνδούρου: «Έχω αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι μια απόφαση ειλημμένη, δεν αφορά πρόσωπα, αφορά πολιτικές. Αγαπώ και εκτιμώ όλους τους συντρόφους μου, παλιούς και καινούργιους. Όμως, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά».

«Πάγο» από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στις προσεγγίσεις Τσίπρα
Από την πλέυρά τους, πάντως, στο Κίνημα Αλλαγής ορισμένοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Μιλώντας στο Mega σήμερα η βουλευτής του κόμματος, Χαρά Κεφαλίδου απάντησε σε υψηλούς τόνους στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Καλά κάνει και σκέφτεται με ποιο τρόπο θα επιβιώσει ένα κόμμα που αφού έχασε την εξουσία, έχασε τον βηματισμό του. Υπάρχουν εμφύλιοι σπαραγμοί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τριχοτομηθεί. Όμως το ταγκό θέλει δύο. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει τους συντρόφους τους, την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και όσα έλεγε χθες, για να επιβιώσει». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αρνηθεί πολλές φορές τις προτάσεις προσέγγισης του Τσίπρα, τις οποίες απέδωσε σε «απελπισία». «Η απελπισία όμως που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ τον κάνει να πιστεύει ότι η επιμονή θα φέρει αποτέλεσμα», κατέληξε η Χαρά Κεφαλίδου.

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι τα δύο κόμματα έχουν εντελώς διαφορετικές ιδεολογίες και άφησε αιχμές για στελέχη του κόμματός του που μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η δική μου η γενιά έμεινε στα δύσκολα. Και στο 4% και στο 44%. Γιατί δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Κάποιοι άλλοι που πολιτικά εξαγοράστηκαν για θέσεις, είναι άλλο θέμα».

Απαντώντας αναφορικά με την πιθανότητα προγραμματικής συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πρόσκληση Τσίπρα στη Φ. Γεννηματά για debate, o Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απάντησε: «Τα debate θα γίνουν παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών. Αυτά είναι χρήσιμα. Ο κ. Τσίπρας ήταν για πολλά χρόνια στο 4% και εγώ σεβόμουν απόλυτα την αυτονομία. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα που δίνουμε τη δική μας μάχη γίνεται όλο αυτό. Θα αγωνιστούμε για τις δικές μας αρχές και αξίες»

Υπενθυμίζεται, ότι τον Φεβρουάριο είχε προκληθεί σοβαρό ζήτημα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, όταν η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε ζητήσει με επιστολή της συγκεκριμένες απαντήσεις από την Φώφη Γεννηματά αναφορικά με το «φλερτ» μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Ροή Ειδήσεων