• Αναζήτηση

Οι 6 καθημερινές συνήθειες που σε γερνούν πρόωρα!

To ρολόι της ζωής τρέχει και δεν μας ρωτά. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος και μας διαπερνά αφήνοντας τα σημάδια του.

Η καλή ποιότητα ζωής μπορεί να ανακόψει την τρελή πορεία του αλλά οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας δεν βοηθούν τόσο στο στόχο. Άγχος, πίεση, στρες, υποχρεώσεις, απαιτήσεις, βιασύνη, θλίψη: οι «σταθερές» της σύγχρονης ζωής. Υπάρχουν συνήθειες που έχεις εντάξεις στην καθημερινότητά σου και σου κάνουν κακό. Αλλά εσύ δεν το βλέπεις ή μάλλον δεν θες να το δεις. Έξι από αυτές ακολουθούν παρακάτω. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να τις σταματήσεις, προσπάθησε τουλάχιστον να τις περιορίσεις.

1) Kακή ποιότητα ύπνου: Ένας χορταστικός ύπνος θωρακίζει το σώμα μας, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Αν δεν κοιμάσαι επαρκώς ή αργείς να κοιμηθείς, ο οργανισμός σου θα αρχίσει σταδιακά να μην λειτουργεί σωστά. Ο καλός ύπνος είναι παράμετρος για μια υγιή, παραγωγική, ευχάριστη ζωή. Στην αντίπερα όχθη, η κακή ποιότητα ύπνου αυξάνει το βάρος σου και τις πιθανότητες να αντιμετωπίσεις καρδιαγγειακά προβλήματα.

2) Καθιστική ζωή: Η αδράνεια και έλλειψη άσκησης μπορεί να είναι καταστροφική για το μυαλό, τα ζωτικά μας όργανα, τους πνεύμονες. Ο μεταβολισμός σου αρχίζει να αδρανοποιείται και εσύ νιώθει συνεχώς νωχελικότητα και όχι τόση καλή διάθεση. Το δέρμα δεν αναπνέει, τα κύτταρα δεν αναζωογονούνται.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων