• Αναζήτηση

Οι 6 καυγάδες που γίνονται πριν το… διαζύγιο

Κανένα διαζύγιο δεν είναι ίδιο, αλλά οι καβγάδες που έχουν τα ζευγάρια πριν χωρίσουν έχουν πολλά κοινά στοιχεία, λένε οι ειδικοί.

Οι σύμβουλοι γάμου μοιράζονται τις έξι πιο συχνές διαμάχες που έχουν τα ζευγάρια που βρίσκονται στα πρόθυρα του χωρισμού, πριν πάρουν αυτή τη μεγάλη απόφαση και δίνουν συμβουλές για να τις αποφύγετε.

1. «Με έχεις δεδομένο/η»
Πρόκειται για μία συχνή πορεία που ακολουθούν τα ζευγάρια. Ερωτεύονται, ξεκινούν να ζουν μαζί, αρχίζουν να νιώθουν άνετα και αρχίζουν να θεωρούν τα πάντα δεδομένα. Η σύμβουλος γάμου, Susan Pease Gadoua έχει δει πολλά ζευγάρια να παραπονιούνται για αυτό.

«Σε ένα βαθμό πρέπει να συμβεί, αφού είναι ένα σημάδι ότι νιώθετε αρκετά άνετα ώστε να “ρίξετε” τις άμυνές σας. Καμιά φορά, όμως, μπορεί να παρερμηνευθεί από το άλλο σας μισό ως δείγμα ότι δεν νοιάζεστε πολύ για αυτούς», αναφέρει.

Για να αποφύγετε να πέσετε σε αυτή την παγίδα, η Pease Gadoua, προτρέπει τα ζευγάρια να εξετάσουν τις υποθέσεις που κάνουν ο ένας για τον άλλον. Μην υποθέτετε ότι γνωρίζετε τι σκέφτεται ή νιώθει ο/η σύντροφός σας.

«Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι “δεν έχουμε κάνει σεξ εδώ και 2 μήνες, οπότε ξεκάθαρα δεν με αγαπάς πια” ή “δεν σέβεται τη δουλειά που κάνω στο σπίτι και την οικογένεια ώστε να πηγαίνουν όλα ρολόι”, αλλά αν αρχίσετε να λέτε στον εαυτό σας τα παραπάνω (χωρίς να έχετε ρωτήσει πρώτα το άλλο σας μισό) θα αρχίσετε να βρίσκετε αποδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι ιστορίες είναι αληθινές. Ελέγξτε τις πεποιθήσεις σας με το άλλο σας μισό πριν να είναι αργά».

2. «Τι απέγινε η σεξουαλική μας ζωή;»

Τα ζευγάρια που βρίσκονται κοντά στον χωρισμό παραπονιούνται συχνά για τη σεξουαλική τους ζωή και την έλλειψη του σεξ, αναφέρει η Marcia Naomi Berger, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου Marriage Meetings for Lasting Love: 30 Minutes a Week to the Relationship You’ve Always Wanted.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: radioblackstar.com

Ροή Ειδήσεων