• Αναζήτηση

Οι άγραφοι κανόνες του online γραπτού ερωτικού λόγου!

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Binghamton των ΗΠΑ, όσοι βάζουν τελεία στο τέλος των μηνυμάτων ή των προτάσεών τους όταν κάνουν chat είναι λιγότερο ειλικρινείς.

Κάποτε μετρούσαν πολλά: αν έγραφες καλλιγραφικά με το φτερό πάνω σε αρωματισμένο χαρτί, αν ήξερες σωστή ορθογραφία κι αν είχες ένα ενημερωμένο λυρικό «οπλοστάσιο», άρτια εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της ερωτικής ανθολογίας. Σήμερα μπορεί τα πράγματα -τουλάχιστον στο τεχνικό κομμάτι- να είναι εντελώς διαφορετικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και πιο απλά. Το ίντερνετ, η παντοκρατορία των γραπτών μηνυμάτων, αρχικά με τα sms και κατόπιν με τις ορδές των chat rooms και τα διάφορα applications, τα greeklish, τα social media, τα emojis και όλοι αυτοί οι νεωτερισμοί με τις συντομογραφίες που αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη σε κάνουν να σαστίζεις. Πόσο μάλλον όταν το μήνυμα που ετοιμάζεσαι να στείλεις είναι σε μια γυναίκα που έχεις φτύσει αίμα μόνο και μόνο για να σου δώσει το νούμερο του τηλεφώνου της. Σήμερα λοιπόν, που oι ερωτικές σχέσεις στήνονται πάνω σε online μηνύματα, πώς κουμαντάρει ένας άντρας λέξεις, emoticons, σημεία στίξης κι όλα αυτά τα «ψιψιψόνια» που απαρτίζουν το πληκτρολόγιό του; Εδώ σε θέλω…

Μην γράφεις πρόχειρα

Τι είναι η πρόχειρη γραφή; Είναι λέξεις από τις οποίες «τρως» γράμματα- κυρίως τα φωνήεντα, είναι φράσεις από τις οποίες λείπουν λέξεις γι’ αυτό και η παραλήπτρια πρέπει να καταλάβει από τα συμφραζόμενα τι ακριβώς εννοείς γιατί σιγά μη μπεις στη διαδικασία να διορθώσεις αυτό που ‘χεις γράψει, «χαζή είναι να μην καταλάβει»; Ο τρόπος που γράφει ένας άνθρωπος αντανακλά τον ειρμό της σκέψης του. Λίγα μηνύματα- μερικές φόρες μόνο ένα- αρκεί ώστε να καταλάβει μια γυναίκα που ενδιαφέρεται το αν είσαι συγκροτημένος ή όχι. Προτού πατήσεις την αποστολή λοιπόν, διάβασε πρώτα αυτό που έχεις πληκτρολογήσει κι αν δε βγάζει νόημα, φτιάχ’ το, σε πρκλ πλ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: askmen.com

Ροή Ειδήσεων