«Ναι» σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό λέει οι αγρότες των 62 μπλόκων μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας.
Σύμφωνα με το karditsalive, ο Ρίζος Μαρούδας ενημέρωσε ότι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας τους κάλεσε σε νέα συνάντηση με 25 μέλη. Η δεύτερη επιτροπή που απαρτίζεται από 10 κτηνοτρόφους και αλιείς, θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μία περίπου ώρα αργότερα ο υπουργός πρότεινε κοινή συνάντηση με 25 άτομα από όλους τους κλάδους και 5 παρατηρητές, δηλαδή 30 άτομα συνολικά. Αυτή η πρόταση έγινε δεκτή από την Πανελλαδική, ενώ απερρίφθη η πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας για συλλαλητήριο με τρακτές στην Αθήνα. Συμφώνησαν επίσης οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.
Κυβερνητικές πηγές: Οι όροι παραμένουν οι ίδιοι
Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές διεμήνυαν ότι «δεν υπάρχει κάτι νεότερο αυτή τη στιγμή για συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων που μέχρι χθες δεν προσέρχονταν σε διάλογο».
Προσέθεταν πως «αυτό που υπάρχει είναι η θέση της κυβέρνησης, η οποία τους μεταφέρθηκε δια στόματος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι οι όροι για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό παραμένουν οι ίδιοι, τόσο για τη σύνθεση και την εκπροσώπηση (ένας λογικός αριθμός ατόμων για να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση, ίσως και κάποιοι παρατηρητές και όχι άτομα με παραβατικές συμπεριφορές), όσο και για την προϋπόθεση να ανοίξουν οι δρόμοι».






