• Αναζήτηση

Οι καλλιέργειες του μέλλοντος είναι υποθαλάσσιες

Ο Brent Smith συνήθιζε να πουλά τα στρείδια του στους δρόμους του Μπρούκλιν. Όταν ωστόσο δύο τυφώνες «εξαφάνισαν» τις ιχθυοκαλλιέργειές του, αποφάσισε να ακολουθήσει την νέα τάση που ακολουθούν εκατοντάδες παραγωγή ανά την υφήλιο που δείχνει πού πάει ο κόσμος και να επεκτείνει την επιχείρησή του… κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

Στην υποβρύχια φάρμα «Thimble Island Ocean Farm» τα στρείδια αναπτύσσονται φυσικά, στον βυθό της θάλασσας, και όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης της «δεν χρειαζόμαστε πλέον φρέσκο θαλασσινό νερό, λιπάσματα ή υλικά που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξή τους αν τα καλλιεργούσαμε όπως στο παρελθόν».

Η φάρμα κατασκευάστηκε με την τεχνική του τρισδιάστατου σχεδιασμού από την εταιρεία Green Wave, της οποίας εκτελεστικός διευθυντής είναι ο Σμιθ. Η τεχνική αυτή είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους και έχει ήδη προσελκύσει εκατοντάδες παραγωγούς από ΗΠΑ, Βραζιλία, Χιλή, Βρετανία και Νότια Αφρική. Ουσιαστικά, περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά που βυθίζονται στη θάλασσα και τα οποία επιτρέπουν στα καλλιεργούμενα θαλάσσια είδη να αναπτυχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός της υποθαλάσσιας φάρμας προβλέπει ειδικά μέτρα ασφαλείας, ώστε αυτή να μην επηρεάζεται από ακραίες καιρικές συνθήκες.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: news247.gr

Ροή Ειδήσεων