• Αναζήτηση

Οικονομική Επιτροπή: Εγκριση της δημοπράτησης του έργου της καινούργιας γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας (video)

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών – Οικονομικών – Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης  Μεγαλόπολης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος ενημέρωσε σχετικά με τα έργα που εγκρίθηκαν από την επιτροπή.

Όσον αφορά την Αρκαδία οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος για την ανάπλαση των πλατειών Ο.Ε.Κ. και Ψαθί στη Μεγαλόπολη.

 

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο, χρησιμοποίησης των πόρων που υπάρχουν διαθέσιμοι από το ΕΣΠΑ ειδικά για τη Μεγαλόπολη»

 

Ακολουθούν έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου του νομού Λακωνίας ενώ το σημαντικότερο ήταν η έγκριση της δημοπράτησης του έργου της καινούργιας γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας. Έργο προϋπολογισμού πάνω από  4 εκατομμύρια  ευρώ.

 

«Ένα έργο που το περιμένει η Λακωνία εδώ και πολλά χρόνια. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μελέτης γρήγορα και όλων των αδειοδοτήσεων»

 

 

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκρισή του παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης.

 

Οι διαδικασίες για το έργο θα κινηθούν γρήγορα, ώστε να αρχίσει σύντομα η κατασκευή μιας καινούργιας σύγχρονης γέφυρας, η οποία εξασφαλίζει την γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών.

 

Κλείνοντας, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι το σύνολο των χρημάτων που έχουν δοθεί για έργα στην Αρκαδία ανέρχονται σε 120 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα τρία χρόνια υπό την αιγίδα της περιφερειακής αρχής. Πόροι που προήλθαν τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Δημοσίων Πόρων.

 

Ροή Ειδήσεων