• Αναζήτηση

Όλα όσα έγιναν στη σύσκεψη στο Μαξίμου για Νίκα ή Πτωχό – Οι αντιπεριφερειάρχες θέλουν Νίκα

Με υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου – και χωρίς την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη -, συναντήθηκαν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνάντηση έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο, ήταν μονοθεματική, διήρκησε πάνω από δύο ώρες και αφορούσε την «γαλάζια» υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το κλίμα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν έντονο συγκρουσιακό με τη ΝΔ να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε «εμφύλια» σύρραξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υψηλόβαθμα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου (Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης), διαμήνυσαν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση της ΝΔ  για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Από τα στελέχη του Μαξίμου ξεκαθαρίστηκε σε κάθε τόνο προς τους αντιπεριφερειάρχες  πως δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα, ούτε άλλες δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για την υποψηφιότητα και ο κ. Πτωχός σηματοδοτεί τη «νέα εποχή» για την Πελοπόννησο. Μάλιστα σε αυστηρό τόνο οι κυβερνητικοί παράγοντες,  έθεσαν  ενώπιον των ευθυνών τους, τα αυτοδιοικητικά στελέχη και ειδικά, την «ευθύνη που έχουν απέναντι στο κόμμα που τους ανέδειξε»!!

 

Συνάντησαν αυτοδιοικητικό «τείχος»!

Μπροστά στα κυβενρητικά τελεσίγραφα, οι αντιπεφερειάρχες διατράνωσαν την απόφαση τους να στηρίξουν την απόφαση Νίκα να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια και ότι θα παραμείνουν στο πλευρό του, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του κόμματος και του Πρωθυπουργού!

Μάλιστα στους διαμήνυσαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κ. Πτωχό, θα οδηγήσει σε τριχοτόμηση τη ΝΔ στη Πελοπόννησο, με τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους  να μοιράζονται μεταξύ Νίκα, Πτωχού και Τατούλη.

Οι αντιπεριφερειάρχες μάλιστα τόνισαν προς τα κυβερνητικά στελέχη, ότι μόνο με την στήριξη της ΝΔ στον Παναγιώτη Νίκα μπορεί το κυβερνών κόμμα να βάψει «μπλε» την Πελοπόννησο, σε διαφορετική περίπτωση θα επωφεληθεί ο Τατούλης, ο οποίος πιθανά θα λάβει και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Ή κερδίζουμε την Πελοπόννησο με τον Παναγιώτη Νίκα ή την παραδίδεται στον Πέτρο Τατούλη για χατήρι του Αντώνη Σαμαρά», φέρεται να ανέφεραν τα αυτοδιοικητικά στελέχη στους ανθρώπους του Μαξίμου!

Την ίδια στιγμή στελέχη προσκείμενα στον κ. Νίκα, όλο το προηγούμενο διάστημα διέρρεαν – αφήνοντας αιχμές κατά του Αντ. Σαμαρα – πώς γίνεται ένας «πρώην πρωθυπουργός να επιχειρεί να καρατομήσει ένα εν’ ενεργεία Περιφερειάρχη». Μάλιστα τόνιζαν ότι κάτι τέτοιο «πρώτη φορά γίνεται στα αυτοδιοικητικά χρονικά»!

Η ένταση που επικράτησε στην συνάντηση, φανερώνει ότι ο «γαλάζιος εμφύλιος» βρίσκεται προ των θυρών και πιθανά μόνο μια απευθείας παρέμβαση Μητσοτάκη, μπορεί να τον αποτρέψει.

 

https://www.aftodioikisi.gr

 

 

Ροή Ειδήσεων